Obavijesti

Show

Komentari 9

'Zbog bitke s Weinsteinom na sudu, ostat ću bez svog novca'

'Zbog bitke s Weinsteinom na sudu, ostat ću bez svog novca'
10

Stravično je što moram prodati kuću kako bih platila sudske troškove za bitku s čudovištima, rekla je glumica koja je bila među prvima koja je raskrinkala seksualnog predatora Harveyja Weinsteina

VIDEO

Rose McGowan (44) prodaje svoju vilu na Hollywood Hillsu za 1,3 milijuna dolara. Kupila ju je krajem 2011. za 985 tisuća dolara. 

- Stravično je to što moram prodati kuću kako bih platila sudske troškove za bitku s čudovištima - rekla je Rose nedavno. Glumica, najpoznatija po ulogama u seriji 'Čarobnice' te filmu Roberta Rodrigueza 'Planet Terror', nije otkrila o kojem se sudskom procesu radi. 

McGowan je, nakon izlaska članka New York Timesa u kojem je producent Harvey Weinstein (65) raskrinkan kao seksualni predator, tvrdila da je svoje suradnike, kolege i studio Amazon upozorila da je holivudski moćnik silovatelj. McGowan je ispričala da ju je Weinstein napao u hotelskoj sobi 1996., za vrijeme Sundance Film Festivala. 

Tada se, kao 23-godišnjakinja, s Weinsteinom pogodila izvan suda za 100.000 dolara. Kasnije je otkrila da joj je Weinstein, uoči eksplozivnog članka The New Yorka Timesa, ponudio milijun dolara za šutnju no ona je novac odbila.

Osnivač studija 'Miramax' i 'The Weinstein Company' seksualno je uznemiravao i zlostavljao preko 80 žena tijekom trideset godina, mahom mlade glumice i suradnice kojima je obećavao karijeru. 

The Weinstein Company & Netflix 2017 Golden Globes After Party - 74th Annual Golden Globe Awards - Los Angeles

Rose je snimila dokumentarnu seriju 'Citizen Rose' o sebi, koja će se, kako je najavila, baviti i njenom bitkom s 'holivudskim licemjerjem i zlostavljačima'.

Seriju je glumica počela snimati prije no što je izbio skandal s Weinsteinom, stoga ga u epizodama ne imenuje. U jednoj od epizoda također 'napada' žene koje su na dodjeli Zlatnih globusa došle u crnom u znak solidarnost sa žrtvama seksualnog zlostavljanja. 

FILE PHOTO: Actor Hayek attends the Hollywood Foreign Press Association (HFPA) and InStyle celebration of the 75th Annual Golden Globe Awards season at Catch LA in West Hollywood "Doctor Who" Season 8 Premiere - New York 62nd Cannes Film Festival - Jury
9
| Foto: PATRICK FALLON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

- Želim reći istinu o toj nagradi. Weinstein je jedan od odgovornih zašto Zlatni globus donosi toliko 'težinu' prije Oscara. Tu ima toliko slojeva o kojima nitko ne priča - objasnila je McGowan. 

Rose je dokumentirala i svoje uhićenje u studenom prošle godine, za koje je, uvjerena je, odgovaran Weinstein. 

Krajem siječnja izlaze i njeni memoari pod nazivom 'Brave'. 

- Memoarima želim pokazati kako je moguće umjetnošću izliječiti rane, čak i kada vas progoni samo zlo - rekla je glumica, koja se proslavila serijom 'Čarobnice'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao