To je to što me zanima!

BAFTA: 'Gravitacija' je sa šest nagrada trijumfirala na dodjeli

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na dodjeli u Londonu, 'Gravitacija' je osvojila ukupno šest nagrada. Film '12 godina ropstva' osvojio je dvije BAFTA-e, a Helen Mirren nagradu za posebno postignuće
Vidi originalni članak

Alfonso Cuaron osvojio je BAFTA-u za najboljeg redatelja, a film 'Gravitacija' osvojio je i nagrade za najbolji zvuk, najbolju kinematografiju, najbolju glazbu, najbolje vizualne efekte te najbolji britanski film. 'Gravitacija' je tako postala film s najviše, ukupno šest, nagrada na ovogodišnjoj dodjeli nagrada BAFTA u Londonu.

Film '12 godina ropstva' osvojio je dvije BAFTA-e. Uz nagradu za najbolji film, Chiwetel Ejiofor proglašen je najboljim glumcem. 

- Nadam se samo da za 150 godina neki redatelj neće ponovno snimiti film temeljen na ovakvoj priči jer bi to značilo da je društvo nazadovalo i da ponavlja stare greške - rekao je Ejiofor dok je primao nagradu. 

Helen Mirren dobila je BAFTA-u za posebno postignuće. Nagradu joj je uručio princ William. Našalio se da bi Helen trebao zvati 'bakice' aludirajući na film 'Kraljica' u kojem je Helen glumila Williamovu baku, kraljicu Elizabetu II. 

Cate je nagradu posvetila pokojnom Hoffmanu

Za ulogu u filmu 'Blue Jasmine' Woodyja Allena, Cate Blanchett osvojila je nagradu za najbolju glavnu glumicu. U govoru zahvale pričala je o dragom prijatelju i kolegi, pokojnom Philipu Seymouru Hoffmanu. 

- Ti si podigao ljestvicu kad je u pitanju kvaliteta i sve što možemo činiti sad kad te više nema jest nastaviti davati sve od sebe i dalje je podizati. Prijatelju, ovu nagradu posvećujem tebi, ti gade. Nadam se da si ponosan - rekla je emocionalna Cate.

Cijeli popis nagrada pogledajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 14

  • pdv 17.02.2014.

    gravitaciju bas jucer skinuo i to 3d i film osim efekata nije niš,ne kužim te nagrade ,po cemo je film tak dobar kritičarima

  • MamaŽana2 17.02.2014.

    Gravitacija mi je sasvim ok film,ima dobre vizualne efekte,dobro ima koja greška,ali rijetko koji film nema neku grešku,meni su filmovi Woodya Allena smeće...

  • chill27 17.02.2014.

    film ima par glupih pogresaka koje samo totalni idiot nemoze vidit kao ono kad nije vidila daje padobran od modula zapetljan i hoce tako krenut a ona je astronaut valda joj je vid jedan od vaznih faktora hocu rec film je totalno smece!vuk s wall streeta je na realni film sta moze bit a to nemogu shvatit ljudi koji nisu sve probali nazalost vjerujem da takvima nevalja

Komentiraj...
Vidi sve komentare