To je to što me zanima!

Balašević je na koncertu uzeo djevojci zeca i dao joj tamburin

U ZAGREBU Iako nije bilo velikih reklama, najava i kampanja, ulaznice za novosadskog glazbenika planule su. Obožavatelji njegove glazbe čekali su u redovima kako bi kupili kartu
Vidi originalni članak

Četiri i pol sata trajao je sinoćnji nastup Đorđa Balaševića (65) u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Ovo je tek prvi od četiri koncerta koji će biti tijekom sljedeća dva tjedna. 

Balašević je kroz publiku krenuo prema pozornici, pratili su ga zvukovi klavira, a posljednju pjesmu izveo je uz tamburaški sastav i violinista, piše Večernji. U Lisinskom je izveo već poznati program. Od 2009. u kazalištu Kerempuh njegov nastup sastoji se od stand up komedije, pripovijedanja i pjesme. Sve se baziralo po programu 'Kalendar mog djetinjstva', koji je kasnije pretočen u knjigu. 

Glazbenik se tijekom koncerta dotaknuo i aktualnih stvari u Zagrebu, poput nedavno postavljenog kipa ispred Lisinskog, ali i plakata koji diljem grada najavljuju narodnjačke koncerte. 

Pjevao je velike hitove poput 'Ringišpila', 'Devojke sa čardaš nogama', 'Olivere', 'Lepe Protine kćeri'. Od jedne obožavateljice uzeo je zeca i u zamjenu joj ostavio svoj tamburin te je time, već iza ponoći, oraspoložio publiku. 

Iako nije bilo velikih reklama, najava i kampanja, ulaznice za novosadskog glazbenika planule su. Obožavatelji njegove glazbe čekali su u redovima kako bi kupili kartu. 

Idi na 24sata

Komentari 75

  • volim hrvatsku 13.12.2018.

    "Kod uhvaćenih ustaša, kod oslobodilaca, kod naroda koji izlazi iz podruma s jedne i s druge strane, svuda se videlo nešto ljudsko na facama - mržnja, radost, strah, histerija - sem na tim voštanim licima časnih sestara, koja su jedina odavala predumišljaj." Dok nisam pročitala tu njegovu izjavu jako sam ga voljela, nakon ovoga - za mene više ne postoji. Ne treba mi takav lik.

  • CarminaBurana 12.12.2018.

    da mi je jos koji put slusati te uzivo

  • bree77 12.12.2018.

    Ja podržavam svaku vrstu glazbe ko voli nek izvoli, nego što je tim glazbenicima da nitko ne počinje na vrijeme? Da li Balasevic kreće na vrijeme? Neku večer onaj Merlin sat vremena kasni, koje nepoštivanje publike ne možeš vjerovati...... Baš jadno upropasti cijeli koncert takvim postupkom.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare