To je to što me zanima!

Barbara Kolar dobila desetku, a Tamara prva ispala iz showa

IMA TALENT Prvu desetku osvojila je Barbara Kolar dirigirajući 'Labuđe jezero', s čime je osvojila simpatije žirija koji ju je nazvao 'pravom labudicom za pultom'
Vidi originalni članak

Nakon što su naši studenti dirigenti u prvoj emisiji svojim dirigiranjem nasmijali žiri, članove Simfonijskog orkestra HRT-a i gledatelje, zabavi je došao kraj. U drugoj emisiji HRT-ovog showa 'Maestro' napustila nas je Tamara Živković Ivanović dirigirajući „Kolo“ iz „Licitarskog srca“ Krešimira Baranovića. 

- Kroz dva tjedna predivnog druženja s mentorom dirigentom Krešimirom Batinićem upoznala sam osnove ovog plemenitog i moćnog zanimanja. Strpljivo me je podučavao tehnikama dirigiranja i sigurno se potajno nadao mom prolasku u slijedeći krug. Nisam bila baš najbolja učenica jer je poštovanje uz veliku količinu treme, prema Simfonijskom orkestru HRT-a, prema vrhunskim glazbenicima i želja da na 'štreberski način'prenesem sve naučeno, presudilo nastupu u kojem nisam uspjela izboriti prolazak u idući krug natjecanja. Kao najveću vrijednost smatram poznanstvo s ostalim kandidatima-studentima. Svi su predivne, tople, obrazovane, a tako različite osobe, a ja sam uvjerena sam da ću ostati zapamćena barem po tome da sam prva ispala - rekla je iskreno.

Prvu desetku osvojila je Barbara Kolar dirigirajući 'Labuđe jezero', s čime je osvojila simpatije žirija koji ju je nazvao 'pravom labudicom za pultom'. Mirjam Pustički-Kunjko rekla joj je i da razmisli  o studiju dirigiranja. 

- Lijepo je čuti pohvale, ali se ne može spavati na lovorikama. Imam još puno toga za naučiti i puno etapa za proći -dodala je lijepa voditeljica.

Tjedni provedeni na relaciji Zagreb- Rijeka, kako bi što više vježbao sa svojim dirigentom Alanom Bjelinskim, isplatili su se Damiru Urbanu, koji je pokazao da postoji posebna glazbena veza između njega i Verdija. Urban je dirigirao uvertiru 'Moći sudbine' i pritom iskreno oduševio sve prisutne. Posebno ga je pohvalio maestro Fačini. 

- Vaša izvedba uvertire je bolje ispala nego kad sam je ja prvi put dirigirao - rekao mu je.

Nicolas Quesnoit dirigirao je 'Romea i Juliju' Sergeja Prokofieva trudeći se ne zaplesati nimalo, dok je mentor Josip Ivan Skender Draženu Siriščeviću kazao da pati od tempitisa (upale tempa).

Epitet 'neodoljiva' zaslužila je Areta Čurković svojim nastupom u kojem je dirigirala ulomak 'Peera Gynta' Edwarda Griega. Posebno je oduševila maestra Kranjčevića. 

- Bit ću i dalje svoja, ne pokušavam šarmirati nikoga, ako sam pritom nekom neodoljiva, meni je jako drago zbog toga -kazala je Areta.

Na kraju emisije imali smo priliku čuti još jednu uvertiru poznate opere 'Carmen' pod dirigentskom palicom Ozrena Grabarića. Nastup mu je bio turbulentan, a uspio je taj dan potrgati i maestrov štapić. Pravdao se da mu je maestro dao jeftin štapić, a članica žirija Mirjam Pustički- Kunjko rekla mu je da iza odličnog dirigenta, stoji pravi glumac.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • sulenticka 13.10.2014.

    kao što već i ima komentara, najradije bih da se više nikada, baš nikada ne plaća pretplata, zao mi je tih kuna, radije b ih dala nekom djetetu- siročiću. Nadalje, sramim se kao i većina ljudi koji gledaju ili su pogledali emisiju da se Barbari da ocjena 10 i to od ženskog člana žirija, sramota i nije tu desetku zaslužila bez obzira na njezine dosadašnje kvalitete, previše ju se forsira, a dobila ju je samo jer je kao što joj je i članica žirija rekla "lijepo vidjeti ženu da dirigira" i jer je voditeljica. Iako se većina nas ne kuži u dirigiranje, ali ako je bilo komentara da vesla pa kako može dobiti desetku?? plesač je bio sjajan, Urban?? ako je već unaprijed posloženo tko mora pobijediti pa nemojte nas praviti budalama.

  • bad blue girls 13.10.2014.

    Mene je sram pomislit na to da bih to gledala.

  • gote24 12.10.2014.

    Da ova Barbara nije voditeljica na HRT-u moš mislit šta bi dobila desetku..odma bi letila u ovoj prvoj emisiji

Komentiraj...
Vidi sve komentare