To je to što me zanima!

Bebek bi se rado vratio u Bijelo dugme? 'Zaboravio sam svađe'

Producent benda pojasnio je da bi, ako do eventualnog dogovora zaista đođe, prvi koncert s prvim pjevačem Bijelog dugmeta mogao biti već na jesen u Sarajevu
Vidi originalni članak

Mediji u regiji pišu kako bi se Željko Bebek (74) već ove jeseni mogao vratiti u redove Bijelog dugmeta, a i sam pjevač o bivšim kolegama govori u pomirljivom tonu. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Što sam stariji, osjećam da se sve više približavamo jedni drugima. Hoćemo li ponovo biti suradnici, ne znam, ali iz dana u dan sve više mislim na njih. Čarke i svađe između nas više nisu ni važne, sve sam ih zaboravio. Previše je bilo lijepih stvari da bih pamtio svađe - rekao je Bebek za Cdm te dodao da i danas rado zapjeva hitove za mnoge neprežaljene grupe.

Producent benda Adis Gojak za Avaz je pak rekao kako bi i oni voljeli vidjeti Bebeka u svojim redovima.

- Drago mi je što tako misli, ali prvo moramo dogovoriti sastanak, sjesti i porazgovarati o mogućoj suradnji. I prije smo razgovarali o toj mogućnosti. Pokušavali smo s njim postići dogovor u razumnim okolnostima. To je naša želja i nemamo ništa protiv. Rado ću se vidjeti s Bebekom i porazgovarati s njim o mogućoj suradnji - rekao je Gojak bosanskohercegovačkom mediju. 

DJECA SLAVNIH Bebekov sin: ‘Nisam znao da je tata velika faca iz Dugmeta...’

Pojasnio je da bi, ako do eventualnog dogovora zaista đođe, prvi koncert s prvim pjevačem Bijelog dugmeta mogao biti već na jesen u Sarajevu.

Posljednji put Bebek je s Bijelim dugmetom nastupao 2005. na povratničkoj mini turneji, kada su obožavatelji benda mogli vidjeti njihove nastupe u Zagrebu, Beogradu i Sarajevu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • jean paul 29.01.2020.

    Ako se odluče na "okupljanje" neka to odrade kao nekada. Najveća mrlja u povijesti benda su bili koncerti 2005g.svirali su kao zadnji amateri. I još je onaj kreštavac Islamović optuživao jednog od najboljeg producenta nikšu bratoša da je produkcijski zakazao u svim smjerovima. Bilo bi bolje da nam ostaju u sjećanju svirke iz sedamdesetih.

  • 29.01.2020.

    Bebek prirodno pripada dugmetu.Islamović i Tifa su višak u toj priči.

  • 28.01.2020.

    Bolje to nego ove cajke i novokompnovani šund.

Komentiraj...
Vidi sve komentare