To je to što me zanima!

Biebera optužili za plagiranje: 'Ovo je smiješno, identično je'

Izdavačka kuća grupe Justice, kultni Ed Banger, isprva se našalila na račun sličnosti dvaju fontova, no na kraju su odlučili stati na kraj potkradanju svog zaštitnog znaka
Vidi originalni članak

Justin Bieber (27) našao se usred skandala s plagiranjem objavivši prije nekoliko dana svoj novi studijski album naslova 'Justice'. Francuski electro dvojac istog imena potegnuo je pravne mjere kako bi riješio problem koji je nastao oko sporne naslovnice novog albuma pop zvijezde.

Nije dakako sporno to što je Bieber nazvao album istim imenom već njegov vizualni identitet. Postoji uistinu velika sličnost između logotipa grupe i Bieberovog omota albuma. Pošto Justice u svijetu glazbe nisu nikakvu anonimusi već dobro poznato ime, mnogima ovo nije promaklo. 

- Wow, što je Bieberov tim očekivao nakon što je besramno pokrao Justice. Pa ovo je smiješno, identično izgleda - jedan je od brojnih sličnih zaključaka na društvenim mrežama. 

KOMUNICIRA PREKO IPAD-A Bieber nema mobitel: Nikome nisam dužan polagati račune...

Izdavačka kuća grupe Justice, kultni Ed Banger, isprva se našalila na račun sličnosti dvaju fontova, no na kraju su odlučili stati na kraj potkradanju svog zaštitnog znaka. Justice su svoj prepoznatljivo stilizirani logo s križem zaštitili u Francuskoj i EU, a svako neovlašteno korištenje, dakako, je ilegalno. Dodatni problem za Biebera je i to što je njegov menadžment bio potpuno svjestan postojanja benda i logotipa, dapače, htjeli su stupiti u kontakt s autorom. 

- Fanovi pitaju radi li se možda o nekakvoj našoj suradnji s Bieberom, ništa im nije jasno - rekao je menadžer popularne francuske electro grupe Tyler Goldberg.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare