To je to što me zanima!

Bigasovo životinjsko carstvo: Obama je ubio mog Sarkozyja

Redatelj filma 'Šunka, šunka' u Kataloniji živi na farmi. Imaju pet magaraca, 90 kokoši i jednog, ali vrijednog pijetla koji je ime dobio po američkom predsjedniku
Vidi originalni članak

Španjolski redatelj Bigas Luna došao je u Zadar na Film Forum festival na kojem je jedan dio posvećen njemu i njegovim filmovima. Stigao je direktno iz Katalonije gdje sa suprugom živi na farmi.

- Imam pet magaraca, 90 kokoša i jednog pijetla. Ime mu je Obama. Prije sam imao pijetla koji se zvao Sarkozy ali ga je Obama ubio - kaže Luna.

Upravo on zaslužan je za maestralno filmsko 'upoznavanje' Javiera Bardema i Penelope Cruz koji su zajedno glumili u njegovom filmu 'Jamon, Jamon' („Šunka, šunka“) 1992. godine.

- Imala je tada samo 17 godina i strašnu energiju - prisjeća se Luna.

Tvorac Iberske trilogije ('Šunka, šunka', 'Zlatna muda', 'Grudi i mjesec') u osamdesetima je četiri godine živio u Americi, no vratio se u Europu i od tada u njoj živi i radi.

- Odlazio sam u Ameriku očekujući ljepotice kao Marilyn Monroe koje se pod palmama voze u kabrioletima, a dočekali su me producenti vegetarijanci u japanskim automobilima.

Po odlasku sa press konferencije organizator je Lunu upoznao s hrvatskim producentom, Oskarovcem Brankom Lustigom. 

- A, vi ste onaj što skuplja novce je li? Koliko uzimate po filmu, deset, petnaest posto - upitao ga je Luna kroz smijeh.

- Pa ovisi, nekad 10, nekad 25,  50 posto... Nekad i više - odgovorio mu je Lustig.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • __V__ 25.08.2011.

    Jel ima kokoš koja se zove Jaca?! Daj ajmo mu mi poslat jednu i to BESPLATNO!!! Svima ostalima će tolko popit krv da će se i sami htjet ubit!!! - slika hrvatskog društva...

Komentiraj...
Vidi sve komentare