To je to što me zanima!

Bilmanov zlatni gumb o plesu s vatrom, žiriju i anoreksiji: Pala sam pod pritiskom. Bilo je teško

Maji Šuput, Martini Tomčić i Fabijanu Pavlu Medvešeku nastup je bio pomalo viđen te ju nisu pustili u daljini tijek natjecanja. Paula je, kaže nam, bila iznenađena komentarima
Vidi originalni članak

Anoreksija je kod mene došla kada sam postala uspješnija u baletu. Tada sam trenirala po dva puta dnevno. Posvetila sam svaku česticu sebe baletu. Uz sve to naravno ide i prehrana. Sve je počelo sa zdravom prehranom, a onda eskaliralo u nešto teže zbog pritiska da uspijem u tome s čim se bavim, rekla nam je Paula Jeličić (26) koja je spretnim plesnim pokretima, akrobacijama s vatrom i efektnim bojama uspjela impresionirati Davora Bilmana u prošloj epizodi 'Supertalenta' te joj je dao zlatni gumb.

NIŽU SE REAKCIJE NA 'SUPERTALENT' Gledatelji komentirali Bilmanov zlatni gumb i opleli po Šuput: 'Ovi Majini pogledi su dno dna!'

'Anoreksija me izolirala od društva'

Paula se plesom bavi već desetak godina, a balet je, kaže nam, počela plesati dosta kasno - s 15 godina. Započela je u HNK-u u Splitu, ali je nakon plesne škole u Londonu shvatila da ne želi raditi cijeli život u kazalištu u nekom ansamblu. Oduvijek je htjela biti performer, a onda je spojila vještine te počela plesati vatreni poi. Taj joj je posao donio i probleme s prehranom.

- Bilo je teško. S anoreksijom sam se osjećala jako izolirano od društva. Nisam mogla održati normalne odnose s drugima jer nisam više izlazila na ručkove, večere ili bilo kakva socijalna okupljanja gdje ima hrane - ispričala nam je.

'Trebale su mi dvije godine da se izvučem'

Na svoju visinu od 173 cm Paula je imala samo 40 kilograma.

- Dvije godine nisam imala menstruaciju. U jedno trenutku su mi pedagozi rekli da neću više moći dolaziti u studio ako izgubim još koju kilu. Onda sam znala da sam napravila nešto loše za sebe. Meni su trebale možda neke dvije godine da samu sebe izvučem iz toga i mislim da je najviše pomoglo to što sam se odselila u drugu državu - objasnila nam te dodala savjet za sve one koji se bore s poremećajem u prehrani:

UREDIO IH OD GLAVE DO PETE Grubnić sredio Ridjana i Igora Mešina: 'Rasturio photoshop! Ne znaš koji je više preplanuo'

- Postoji toliko života van toga, zato nemojte tratiti godine brojeći kalorije. Slušajte svoje tijelo i dajte mu što mu treba i kada mu treba.Tijelo je jako jednostavno i pametno. Pameti sve što mu se radi.

'Nagovorio me prošlogodišnji Bilmanov zlatni gumb'

U 'Supertalent', kaže nam, prijavila se na nagovor prošlogodišnjeg zlatnog gumba Bilmana, Ive Štrkljevića koji je plesao pole dance s plesnom partnericom Mijom Kuleš.

- On mi je najbolji prijatelj. Komentirala sam da nikada ne bih mogla u talent show, ali ipak sam se dala nagovoriti  - objasnila nam je Paula.

Bilman je bio oduševljen, ali njegovim kolegama, Maji ŠuputMartini Tomčić i Fabijanu Pavlu Medvešeku taj je nastup bio pomalo viđen te ju nisu pustili u daljini tijek natjecanja.

- Jako su me iznenadili komentari. Očekivala sam konstruktivne kritike od žirija, no poštujem njihovo osobno mišljenje - rekla nam je Paula.

'Sretna sam što je netko prepoznao moj izražaj'

Zlatni gumb nije očekivala pogotovo nakon tri 'ne'.

- Nikad ne bih mislila za sebe da bih imala talent koji zaslužuje zlatni gumb. Uvijek sam se divila natjecateljima kao mala i sanjala o tome kao da je nemoguće. Sretna sam što je barem jedna osoba iz žirija prepoznala moj umjetnički izražaj, i to Davor koji je meni najdraži član - rekla je.

Najveća podrška joj je uvijek, kaže nam, obitelj.

- Možda se s nekim stvarima nisu slagali, ali u suštini su podržavali bilo koju moju ideju koja je imala smisla i svrhe. I naravno, uži krug prijatelja. Sada su i dalje svi oni, ali danas je tu i moj momak - ispričala nam je za kraj ova umjetnica.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • pajdhdiejga 01.11.2023.

    A sad ima 45kila

  • Tony1802 31.10.2023.

    Koji je Martinin i Majin talent?

  • DUPLIĆKA 30.10.2023.

    Cura je dobra,ima talent i vještinu,a da li se to njima svidjelo ili nije manje više ,trebale su biti objektivne,a ne si dozvoliti privatizaciju ,Fabijan me razočarao jer se poveo za njima ,svaka čast Bilmanu sve ih je zakucao........

Komentiraj...
Vidi sve komentare