To je to što me zanima!

Bisera je plakala nakon duela, Zvonimir morao napustiti show

U nove izazove sada odlazi 11 kandidata. Kako će se snaći s onima koje nameće kuhinja Istre i Kvarnera, doznat ćemo već u ponedjeljak, 14. travnja na RTL Televiziji
Vidi originalni članak

Članu žirija, Tomislavu Špičeku, već se tijekom priprema sinoćnjeg izazova učinilo da je Zvonimir odustao od daljnjeg natjecanja. Unatoč temi u kojoj se tražila kreativnost, maštovitost i inovativnost, Zvonimir je odlučio napraviti klasičnu pečenu patku punjenu heljdom, a da pritom nije unio dašak sebe. Dok se njegova patka pekla u pećnici, Zvonimir je slobodno vrijeme provodio kod Zlatana, pomažući mu oko kobasica, ne znajući da ga budno oko žirija prati.

- Zvonimir izgleda kao da je odustao. Kao da mu je pao moral. Danas nije bio svoj, a mogao je u ta tri sata kuhanja pokazati toliko toga. S jedne strane imamo Nenada, koji je napravio tonu toga, i još je mogao, od svega toga, hladnokrvno servirat žiriju samo jedno jelo. A s druge strane, Zvonimir je napravio samo bazično jelo…- složio se žiri. 

Nenad nije opravdao svih 30 namirnica koje je koristio za sinoćnji zadatak, ali je uspio iznenaditi žiri svojom verzijom patke. Jelena je u zadnji tren uspjela oplemeniti svoje jednostavno jelo malim palačinkama s domaćim pekmezom od jabuka, dok je poseban gost žirija, Raul Lajtman, pohvalio Milivojevu sočnu pečenku koje bi se mogli posramiti i neki restorani.

Najlošijima ovog tjedna, Biseri i Zvonimiru, dana je još jedna šansa za iskupljenjem – skuhati koprivu na mlijeku s poširanim (obrušenim) jajetom. Zvonimir se dosta dugo mučio s jajetom i češnjakom, dok Bisera ovaj put nije imala problema. Čak štoviše, imala je viška vremena i pokazala se pravim timskim igračem jer je pokazala Zvonimiru kako uz pomoć folije i ulja skuhati jaje u vodi bez ljuske.

Nakon proglašenja Jelene za pobjednicu tjedna, Bisera je suzama ispratila Zvonimira iz daljnjeg natjecanja.

- Bisera jednostavno psihički bolje ulazi u te dvoboje. Sad već možda ima i iskustvo, ali ima određenu stabilnost, snalažljiva je. Snašla se s tim trikom oko poširanog jajeta, a na kraju ga je ipak i malo začinila. I sam okus koprive u njezinom jelu je više dolazio do izražaja - objasnila je Željka odluku žirija. 

U nove izazove sada odlazi 11 kandidata. Kako će se snaći s onima koje nameće kuhinja Istre i Kvarnera, doznat ćemo već u ponedjeljak, 14. travnja u 21:10 sati na RTL Televiziji!

Idi na 24sata

Komentari 15

  • mutna77 11.04.2014.

    Odličan show!

  • ansevar 11.04.2014.

    Volim kuhanje i zanimljivo mi je gledati emisije toga tipa, ali ovog Tomeka ne mogu provariti.Nastoji biti originalan i duhovit, ali ispada suprotno, postaje iritantan,jede i otkida komade hrane tako halapljivo, komentira bez veze, a i sam neka jela ne bi bolje napravio.Gđa Željka tako suptilno proba svako jelo,komentari su joj sasvim u redu i jasno opiše što je osjetila, ponaša se kulturno i pristojno, a tako i gostujući članovi žirija. Tomek bi više priličio nekom mjesnom sajmu, a sirotan je tako umišljen u svoju veličinu...Inače sviša mi se njegova žuto-smeđa karirana košulja. Bisera je pravo čudo od žene u godinama sa tako nesigurnim stavovima i spretnosti u kuhinji, Anka mlada cura, vrlo sposobna i ima talenta, Đurđica i Natalija izvrsne kuharice, baš po domaći,gosp. Milivoj također, a svi ostali kalkuliraju, eksperimentiraju nekad dobro, nekad loše.

  • mdoroslo 11.04.2014.

    Ko da gledaš tragediju u tri čina bez pauze.

Komentiraj...
Vidi sve komentare