To je to što me zanima!

Bivšu Miss Jugoslavije iz Dubrovnika pronašli mrtvu

Nikica Marinović je na izboru za Miss svijeta 1966. godine proglašena najljepšom Europljankom i drugom pratiljom. Živjela je povučeno u Beogradu
Vidi originalni članak

Bivša Miss Jugoslavije Nikica Marinović (60) pronađena je mrtva u svom stanu u Beogradu. Ljepotica je počinila samoubojstvo i nije ostavila nikakvo oproštajno pismo, pišu srpski mediji. Dubrovčanka je na izboru za Miss svijeta 1966. godine proglašena najljepšom Europljankom i drugom pratiljom.
Bila je prva djevojka iz Jugoslavije koja se službeno pojavila među kandidatkinjama za ljepoticu svijeta. Nikica je tako ispunila dugogodišnju želju danas pokojnog Erica Morleya, osnivača izbora, koji je želio da se za tu prestižnu titulu natječe i ljepotica iz zemalja iza "željezne zavjese". Nakon nje niti jedna djevojka nije ostvarila sličan ili bolji plasman.
Udavala se dva puta. Iz braka s književnikom Vukom Vučom ima sina Đorđa, a s redateljem Zdravkom Šotrom sina Marka. Živjela je povučeno i skromno, a već dulje vrijeme bila je depresivna te uopće nije komunicirala s vanjskim svijetom.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Sophia 06.12.2008.

    Kako nijedna nije dostigla taj uspjeh?? Koliko znam Anica Martinović-Kovač bila je prva pratilja Miss svijeta u Sun Cityju, koje ono 1993? 94?

  • drug Tito_1 18.11.2008.

    U SFRJ nije bilo željezne zavjese, pasoš yu bio je cijenjen u cijelom svijetu.

  • miki4321 14.11.2008.

    Baš je Grdićka lipša i zgodnija od ove iz Dubrovnika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare