To je to što me zanima!

Bojana ljuta na nemar nakon potresa: 'Tu prolazi stotine ljudi dnevno. Treba nam novi zakon!'

Glumica smatra kako nam je potreban zakon koji bi obvezao sve stanare zgrada da vode računa o zgradama u kojima žive, a ne samo o vlastitim stanovima. Previše je, tvrdi, još uvijek opasnih situacija u gradu.
Vidi originalni članak

Gotovo sedam mjeseci nakon što je Zagreb pogodio snažan potres magnitude 5,5 stupnjeva po Richteru, građani metropole u centru grada još uvijek na puno lokacija mogu vidjeti potencijalno opasne situacije. Upozorila je na jednu od njih i glumica Bojana Gregorić Vejzović (48).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ispod ovog dnevno prolazi stotine ljudi! Zašto nema barem skela na svim spornim mjestima, kao zaštita naše djece prvenstveno? Padaju cigle s vrha zgrade, pripazite. Ugao Boškovićeve i Draškovićeve. Osvanulo je sunčano zagrebačko jutro koje je otkrilo sve rane ovog grada. Šest mjeseci nakon potresa iščekujemo zakon o sanaciji i očuvanju glavnog grada Republike Hrvatske. Ove slike bole jer pokazuju da mnoge stvari stoje. Kada ćemo imati zakon koji će stanare obvezati na održavanje nekretnine? Vanjski dijelova koji su obveza svakog suvlasnika, predstavljaju danas opasnost za sve nas dok idemo na posao, u nabavku ili kod doktora. Do tada omogućite nam siguran auto i pješački promet u samom centru glavnog grada Republike Hrvatske - napisala je Bojana ispod svojih objava.

RADNA AKCIJA Bojana pokazala oštećenje od potresa: Muž krpa s majstorom

Glumica smatra kako nam je potreban zakon koji bi obvezao sve stanare zgrada da vode računa o zgradama u kojima žive, a ne samo o vlastitim stanovima te da je to jedini način na koji možemo očuvati staru jezgru centra grada. 

- Molim za zakon koji će stanare obvezati na sudjelovanje u sanaciji zgrada u kojima žive! Krov se ne tiče samo onih koji stanuju na tavanu! Balkoni su dio fasade i obveza svih stanara. Ovakvo stanje grada je neodrživo. Stanovanje u centru glavnog grada Republike Hrvatske, treba zakon kojim će stanari pri kupnji stana u centru ukazati da su sposobni sudjelovati u sanacijama i održavanju svih potrebnih dijelova zgrade. Stan nije samo vaših 50/70 kvadrata stan je dio zgrade koju ste/smo dužni održavati. Takvim zakonima su svoj prekrasan stoljetni centar spasili u Beču, Pragu, Budimpešti - poručila je glumica, kojoj je stan također oštećen u zagrebačkom potresu u ožujku. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Vito1 15.10.2020.

    LAŽEŠ - slika na kojoj si napisala da je ugao Boškovićeve i Draškovićeve je ČISTA LAŽ. Nažalost ovdje ne mogu metnuti sliku tog križanja, a bile bi dvije bijelo obnovljene fasade i zgrade sa zelenom naljepnicom. Ako več pokušavaš obmanjivati onda to pokušaj s nekim drugim gradom ili mjestom na drugoj strani kugle zemaljske. Sa zgrade koju si navela NE PADAJU CIGLE, jer je sve očišćeno. Sad čekaju Godota da im pomogne u obnovi, jer grad iu država očito ne žele, a suvlasnici NE SMIJU bez projekata koji "SU U IZRADI".

  • franjoclio 15.10.2020.

    Ti bi bio bolji? moš mislit, ako si rvat?

  • Vito1 15.10.2020.

    Ova kao da živi u nekom paralelnom svijetu. Suvlasici stvarno žele obnoviti svoju zgradu. ALI im to država NE dopušta. Da bi obnovio pročelje na uličnu stranu moram platiti "zaštitarima" puni iznos radova cijelog pročelja. Tek nakon toga smijem odabrati "izvođača radova" ponuđenog s liste (MB365) te od njega dobiti "procjenu radova". Nakon toga kreću s radovima PODIZVOĐAČI. u ugovorima su stavke poput- cijena nepredviđenih radova nije uključena. Od države ne smijem tražiti pomoć, jer sam ugovorom "vezan" za grad. A to je onda drugi pristup i druge cijene. Uglavnom, "da skratim" - prijatelj ima sve papire i odobrenja za restauraciju pročelja i interijera diljem Hrvatske, OSIM u Zagrebu. Njegova stručna procjena nije veća od 300.000 kuna. Gradska nije manja od 623.000 kuna, prije potpisivanja ugovora uz stavku obvezatnih "neprededviđenih" radova. I to prije potresa. Sad grad "procjenjuje" pročelje na više od 1.000.000 kuna. Prijatelj i dalje ne smije u Zagrebu raditi obnovu pročelja. Dok "podizvođači" jednostavno ne moraju imati nikakve papire za obnovu starih pročelja, ali zato "nositelji radova" moraju biti na listi odabranih od strane (MB365) "grada Zagreba".

Komentiraj...
Vidi sve komentare