To je to što me zanima!

Boksao i preselio se u šumu: Ulogu je posvetio svom djedu

Marko Cindrić u filmu 'Broj 55' glumi Crnog iz A satnije 105. bjelovarske brigade. Za ulogu se mjesecima pripremao, a najviše je radio s prijateljem i braniteljem
Vidi originalni članak

Film govori o tragičnoj sudbini 18 bjelovarskih vojnika i dva policajca koji su 1991. u Kusonjama pokraj Pakraca upali u zasjedu pobunjenih Srba.

Neprijatelj je njihov oklopni transporter zasuo mecima, a oni su, kako bi se spasili, otišli u kuću na broju 55. Njihova tužna priča inspirirala je Kristijana Milića da snimi film “Broj 55”. Prvi akcijski film o Domovinskom ratu osvojio je osam Zlatnih arena, a preksinoć je imao i zagrebačku premijeru.

- Dugo mi je trebalo da se dovedem do tog entuzijazma 1991. i da shvatim stanje uma tih dečki koji su išli u rat. Uzet ćemo pušku i tenisice i idemo se boriti - rekao nam je glumac Marko Cindrić (30). On u filmu glumi Crnog iz A satnije 105. bjelovarske brigade. Za ulogu se mjesecima pripremao, a najviše je radio s prijateljem i braniteljem.

- Dosta sam vježbao. Išao sam na boks i danima nisam izlazio iz šume. Pročitao sam puno knjiga o Domovinskom ratu i pogledao mnoge ratne filmove - rekao je Marko.

Film je posvetio djedu iz Slavonije kojemu je u ratu srušena kuća. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • teddy_schmeisser 21.11.2014.

    Vjerujem da će ovo biti odličan film za pogledati. Naši inače ne znaju napraviti gledljiv film.

  • otilliaOS33 20.11.2014.

    voljela bih konačno vidjeti jedan dobar film na ovu temu domovinskog rata, sve do sada što je snimljeno (osim filma 'Svjedoci') je ostalo bez nekog odjeka jer je nekako tmurno, pri tome ne mislim da takav film mora imati elemente komedije, nego malo bolju produkciju, scenario koji će nam scene rata učiniti realnijima, priču upečatljivom, dojma sam da se netko boji napisati dobar scenario....zašto ne i o nekom od junaka iz domovinskog rata, neku istinitu priču.

  • user_393325 20.11.2014.

    ispričav se na ovoliko istih poruka, ne znam kako se dogodilo

Komentiraj...
Vidi sve komentare