To je to što me zanima!

'Boli me što će roditelji koji rade u kinu ostati bez posla...'

Velika dvorana Kina Europa i njegov ulazni prostor nisu bili dovoljni za sve koji su u utorak poslijepodne došli čuti upravu kina o namjeri grada da ga zatvori zbog navodnog preuređenja u narodnjački klub
Vidi originalni članak

Hrvatski filmski savez i Zagreb Film festival su 2008. pokrenuli akciju 'Kupi mi kino' ispričao je Boris T. Matić, direktor ZFF-a, koji je deset godina upravljao Kinom. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Grad ih je, rekao je, tada poslušao i kupio prostor kina te im ga dao na upravljanje. Godinu dana kasnije raspisali su natječaj na koji se javio ZFF. Jedan od uvjeta natječaja, ispričao je, bio je i da ulože dva milijuna kuna te preuzmu obvezu vođenja šanka i suvenirnice.

- Zgrada je bila napuštena. Obnavljali smo i instalacije - ispričao je. Svjesni su bili, kaže, da iznos koji imaju nije dovoljan za kompletnu obnovu kina, a zgrada je na njihov zahtjev postala kulturno dobro. 

Najam zgrade plaćaju 30.500 kuna Gradu Zagrebu i predložili su da taj novac prenamjena za obnovu. Kako nisu uspjeli to dogovorili, predlagali su i prijavu na europske projekte, ali ni to nije uspjelo.

- Komunikacija s gradom bila je nikakva - požalio se Matić. Grad im je, požalio se, dan nakon što je Kino dobilo nagradu Europacinemas za najbolje kino poslao dopis da se hitno očituju o načinu na koji koriste kino. 

BORIT ĆE SE ‘Ostavite kino Europa za nas, Zagreb nije samo za turiste!’

- Slali su nam inspekciju i mjerili knjižaru ne bi li nam prijevremeno otkazali ugovor - rekao je Matić. Ono što oni rade, tvrdi, puno je prihvatljivije nego da radi javni sektor. 

- Mi nismo aktivisti, ja sam privatan poduzetnik. Ja imam posla i bez ovog kina. Boli me samo što će majke i očevi koji ovdje rade ostati bez posla - kazao je kroz suze, a njegov su govor okupljeni nagradili nekoliko minutnom pljeskom. Opovrgnuo je i navode da u kinu žele ostati jer im je stalo do šanka. 

BANDIĆ U SVOM STILU 'Kino Europa mi je dijete. Pa neću svoju kćer eutanazirati'

- Šank imamo samo jer je to bio uvjet natječaja. Nosite šank u pi*du materinu, ali ne dirajte nam kinematografiju - zaderao se za pozornice. 

Zatražio je od Grada da se kino ne zatvara dok radovi zaista ne počnu. Zbog činjenice da se u kinu trebao održavati Festival tolerancije, a onda je premještan jer su oni odlučili u znak ne slaganja s gradom zatvoriti u znak prosvjeda, s filmskim programom neće nastavljati prije nego festival završiti. U ponedjeljak tek kreću s programom znakovita imena - 'Pogledajte dok još možete'. 

NEUGODNI I BEZOBRAZNI U VEZI: Ove horoskopske znakove nitko ne želi blizu

Idi na 24sata

Komentari 16

  • zaokica 09.04.2019.

    ote na cvijetni ...svaki dan iste face i na kavici iz svojih ureda sa dobrom placom(puno srbadije)sole pamet zagrebcanima I DR.BANDICU koji radi neumorno...MA DAJTE MOLIM VAS prestanite sa tim vasim floskulastvom PRIMITE SE POSLAzbog vase dice ak mislite tu zivjeti ili ote di vam bolje pa tamo prosvijecujte nekoga ...Vise vas je pun k***fer (ac)...

  • Kenny 09.04.2019.

    11 milona kuna godišnji prihod gospodina a plače se nad zaposlenicima,kaj im nije podijelio plače iovak ugovor izlazi !!

  • zaokica 09.04.2019.

    cvijtnotrgasi u akciji ...opet im propao prosvijed kao i svi ...NJIMA JE BITNO DA su protiv i to ih dovodi do extaze ..jer dok ispijaju kavice i trace vrijeme i smisljaju nebuloze netko ili neko zeli urediti ZAGREB ...MIKI zar ne cvijetnotrgasi dokolicari i "pametnjakovici"

Komentiraj...
Vidi sve komentare