Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
11 komentara

‘Ostavite kino Europa za nas, Zagreb nije samo za turiste!’

Građani ne vjeruju gradonačelniku da će kino Europa nakon rekonstrukcije ostati kino.' Neki od nas tu žive cijelu godinu, kino Europa mora ostati', apelirala je novinarka Maja Sever

Zagreb: Počelo okupljanje građana u znak podrške Kinu Europa
Foto: Filip Kos/PIXSELL
11 komentara

Ja se vama divim. Znate na što to meni izgleda, to događanje naroda i ta šank-linija koju sam ja nazvao - na mamu i tatu koji žele ubiti svoje vlastito dijete. Pa ja sam otac i tata i mama tog kina Europe.

Tako se jučer zagrebački gradonačelnik Milan Bandić osvrnuo na prosvjed protiv zatvaranja kina Europe na kojemu se u subotu okupilo oko 2000 ljudi. Naime, Grad je kino Europu obavijestio da im desetogodišnji ugovor o zakupu istječe 1. lipnja te ih pozivaju da tog dana predaju kino u posjed Gradu Zagrebu. Uz to, u lipnju bi trebala početi rekonstrukcija zgrade u kojoj je kino.

BANDIĆ U SVOM STILU 'Kino Europa mi je dijete. Pa neću svoju kćer eutanazirati'

- Da nije bilo Milana Bandića, nikad se ne bi kupilo kino Europa. Kino Europa bi bilo u privatnim rukama, ne znam što bi se tamo radilo. Plus toga, ponavljam da je to zaštićeni objekt kulture, spomenik kulture - dodao je jučer Bandić pokušavajući smiriti strasti oko informacije koja se pojavila, a to je da će umjesto kina u Varšavskoj niknuti narodnjački noćni klub.

- Zašto onda sve nije transparentno i zašto javnost ne može znati sve detalje vezane uz tu rekonstrukciju? Tvrde da će radovi početi 1. lipnja i da će nakon toga aplicirati za EU fondove. Zar nisu sredstva prvo trebala doći pa da se onda krene u renoviranje? Osim toga, ako će Europa i dalje ostati kino, zašto ne kaže tko će ga voditi, kako će ubuduće funkcionirati i druge detalje? Nema odgovora na ta pitanja jer javni interes nije na prvome mjestu - rekla je novinarka Maja Sever koja je bila na prosvjedu, iako ne u organizaciji prosvjeda.

Zagreb: Počelo okupljanje građana u znak podrÅ¡ke Kinu Europa PREMIJER ANDREJ PLENKOVIĆ 'Uvjeren sam da će se za Kino Europa naći najbolje rješenje'

- Stavila sam status na Facebook da moramo doći pred kino jer je ovo što se događa nedopustivo i jednostavno sam potakla mnogo ljudi da dođu - tvrdi novinarka. Dodaje da je Cvjetni trg najbolji pokazatelj da je javnost imala pravo znati što se tamo planira, jer kulturnih sadržaja tamo uopće nema, a cijeli je prostor, suprotno obećanjima, u potpunosti komercijaliziran.

- Zagreb ne može biti prolazna destinacija za turiste. Neki od nas tu žive cijelu godinu, kino Europa mora ostati - apelirala je Sever.

Boris Matić, direktor Zagreb Film Festivala koji vodi kino Europu, danas će opet prosvjedovati.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message