To je to što me zanima!

Bono Vox je na Maksimiru recitirao Ivana Gundulića...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
“O lijepa, o draga, o slatka slobodo”, citirao je na engleskom irski pjevač “Dubravku”. U jednom je trenutku cijeli stadion pjevao gitaristu The Edgeu
Vidi originalni članak

Hvala što ste nas ugostili u ovoj prekrasnoj zemlji s tisuću otoka, obratio se Bono Vox punom Maksimiru nakon prvih uglavnom novih pjesama. Pozdravio je i obožavatelje iz regije te se prisjetio rana koje nam je svima nanio rat.
- Ovu pjesmu želim posvetiti svima u regiji kojima su hladne ideje povrijedile toplo srce - rekao je frontmen najvećeg benda na svijetu i zapjevao "One". Na zaista impresivnu, rotirajuću pozornicu U2 je izašao u 21 sat. Za razliku od svjetskih zvijezda koje djeluju kao i da ne znaju u kojem su gradu, irski rokeri pokazali su da znaju nešto i o hrvatskoj povijesti. Prije nego što su zasvirali "Beautiful Day" Bono je na engleskom recitirao "o lijepa, o draga, o slatka slobodo" Ivana Gundulića te se fanovima obraćao na hrvatskom. Osjećajan nastup potcrtali su trenuci u kojima je cijeli stadion The Edgeu pjevao "sretan rođendan". Tijekom koncerta na velikim ekranima vidjela se snježna kugla sa zagrebačkom katedralom i hrvatska zastava. Poznati humanitarac Bono prisjetio se burmanske predsjednice i političke zatvorenice Aung San Suu Kyi i posvetio joj pjesmu. Za to vrijeme su binom šetali ljudi s maskama s njenim licem. U2 je nastup završio oko 23 sata, a na poziv publike vratili su se na bis i otpjevali "With or without you" i "Moment of Surrender".
Prema podacima organizatora, za večerašnji i za sutrašnji koncert u Maksimiru prodano je po 63.000 ulaznica, tako da će ukupan broj posjetitelja iz Hrvatske i iz regije premašiti 120.000. Iz zagrebačke policije javljaju kako za vrijeme koncerta i poslije njega policijski službenici nisu trebali intervenirati. Prvi zagrebački koncert osiguravalo je više od tisuću zaštitara. Zagreb je jedan od 14 europskih gradova u kojima "U2" tijekom ovoga ljeta promovira svoj posljednji 12. studijski album "No Line on the Horizon", objavljen u ožujku ove godine.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • leon3007 11.08.2009.

    napokon pravi band kod nas,,,,događaj koji se ne može zaboraviti nikada.....svaka čast!!

  • brko1 10.08.2009.

    Nije to prvi put!

  • angel7 10.08.2009.

    zivio U2!

Komentiraj...
Vidi sve komentare