To je to što me zanima!

'Borat' će utjeloviti Mercuryja, snimanje počinje na proljeće

Scenarij filma je napisao Peter Morgan, a producirat će ga kuća Roberta De Nira 'TriBeCa Productions'. U kinima bi se trebao naći početkom 2014. godine
Vidi originalni članak

Brian May, gitarist grupe 'Queen', potvrdio je kako će njihova pokojnog frontmena Freddieja Mercuryja u biografskom filmu utjeloviti Sacha Baron Cohen. Zvijezda 'Borata' počet će sa snimanjem na proljeće 2013. godine, a film bi se u kinima trebao naći početkom 2014. godine. Prema pisanju britanskog The Suna, film će prikazati Freddiejev život od početka karijere do nastupa benda na Live aid koncertu 1985. godine.

- Stvari konačno sjedaju na svoje mjesto, iako sada već malo kasnimo. Snimanje bi trebalo početi na proljeće sa Sachom Baronom Cohenom koji glumi Freddieja - napisao je May na svojoj stranici Brainmay.com.

Scenarij je napisao Peter Morgan koj je bio nominiran za Oscara za 'Frost/Nixon', a producirat će ga producentska kuća Roberta De Nira 'TriBeCa Productions'. 

Frontmen rock grupe 'Queen' umro je 24. studenog 1991. godine. Dan ranije Freddie je u svom priopćenju za medije otkrio da boluje od AIDS-a. Umro je od upale pluća izazvane AIDS-om. Nakon njegove smrti bend je ponovno objavio njihov najpoznatiji singl 'Bohemian Rhapsody' s oproštajnom pjesmom Mercurya s albuma 'Innuendo' 'These Are Days of Our Lives' te dvostruki singl koji je postao još jedan britanski božićni broj jedan hit. Pola godine kasnije organizirali su tribute koncert na londonskom stadionu Wembley. Sva zarada išla je u dobrotovorne svrhe, organizaciji za borbu protiv AIDS-a Mercury Phoenix Trust. Koncert je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda i smatra se najvećim dobrotvornim rock koncertom ikada.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • šakić 13.10.2012.

    najbolj vokal,naljbolji bend najbolji lie nastup ma sve najbolje ovaj na wembleyu san pogleda vec 10 puta i jos mi ga je gust pogledat preeestrasni suu!

  • Yassa 13.10.2012.

    Freddie je jedan i najveći bio sa glasom kakav se danas teško oponaša, bio je čovjek za svoj život i svaka mu čast,, bilo mi ga je čast slušati u živo i cjeli život ću pantiti taj koncert

  • tajnamoja 13.10.2012.

    Dobit će Oskara za ovaj film..

Komentiraj...
Vidi sve komentare