To je to što me zanima!

Britanske novine opraštaju se od kraljice Elizabete II.: 'Obavili ste svoju dužnost, gospođo'

Kraljica je tijekom svoje vladavine posjetila više od 100 zemalja na šest kontinenata. Divili su joj se političari i vjerski poglavari iz svih krajeva svijeta
Vidi originalni članak

U četvrtak poslijepodne je cijeli svijet potresla vijest o smrti britanske kraljice Elizabete II. čija je vladavina trajala dugih 70 godina. Britanski mediji oprostili su se od svog monarha prikladnim naslovnicama s njenim portretima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Smrt kraljice izazvala je izljeve tuge i odavanja počasti državnih novina. Buckinghamska palača objavila je smrt 96-godišnje kraljice, koja je umrla 'mirno' u četvrtak poslijepodne u Balmoralu. Daily Star odao je počast izravnom porukom preminulom monarhu.

- Obavili ste svoju dužnost, gospođo - piše na naslovnici časopisa.

Telegraph je objavio crno-bijelu naslovnicu s portretom kraljice u njezinim poznim godinama uz dirljivu poruku koju je dala New Yorku nakon napada 11. rujna: 'Tuga je cijena koju plaćamo za ljubav.'

- Ona je bila više od samo udaljenog, matrijarhalnog simbola nacije; bila je naš stalni pratilac i vodič, ohrabrujuće staložen čak i u najturbulentnijim vremenima - napisali su u uvodu.

Times donosi upečatljivu fotografiju kraljice na njezinoj krunidbi 2. lipnja 1953. Upravo tu fotografiju čak nekoliko novina smatralo je savršenom pozadinom za njihovu počast.

U osmrtnici, The Times je kraljicu opisao kao 'ženu koja je spasila monarhiju u ovoj zemlji'.

IZRAZILI ŽALJENJE Iz Japana i Kine poruke tuge i sućuti zbog smrti kraljice Elizabete: Ovo je veliki gubitak!

The Guardian je stavio samostalnu fotografiju kraljičine krunidbe i jednostavan tekst na lijevoj strani koji glasi: 'Kraljica Elizabeta II. 1926. - 2022.'. Unutar novina, kolumnist Jonathan Freedland piše kako njezina smrt najavljuje ne samo kraj elizabetanskog doba, već i početak 'nove budućnosti'.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Steven King 09.09.2022.

    sad nas budete jebali s njom i njezinom obitelji narednih nekoliko mjeseci? Boli me briga za te neradnike!

  • sljastrava 09.09.2022.

    Nije mi jasno da u ovom dobu ima toliko zatucanih ljudi.A,ja mislila da su oni prije 100 godina bili zatucani.Nisu,samo mnogi nisu mogli ići u školu,pa su manje znali.

  • Linz 09.09.2022.

    A koja je bila njena dužnost .................................. baš me interesira !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare