To je to što me zanima!

Buzančića iz bolnice pustili na kućnu njegu iako je bolestan

RASTUŽIO KOLEGE Glumac je i ove sezone trebao igrati u kazalištu Gavella. Prije mjesec dana imao je moždani udar od kojeg mu je oduzeta lijeva strana i liječi se
Vidi originalni članak

Boris Buzančić (85) od utorka se nalazi u zagrebačkom Domu za starije i nemoćne jer zbog posljedica bolesti otežano hoda. U Zagrebu živi na četvrtom katu zgrade bez lifta.

Prije mjesec dana imao je moždani udar zbog kojeg mu je oduzeta lijeva strana. Hospitalizirali su ga na Odjelu neurologije gdje je bio do ponedjeljka. S obzirom na to da nijedno zagrebačko kazalište ljeti ne radi, mnogi kolege tek su ovih dana saznali da je Buzančić teško bolestan.

- Baš sam zabrinuta za Borisa. Drago mi je da se bio vratio glumi. Nedavno sam mu rekla da će baš kao i Pero Kvrgić glumiti do svoje stote - kaže Nada Subotić (83).

Buzančić se prije tri godine vratio kazalištu nakon višegodišnjeg izbivanja sa scene. U Gogoljevoj “Ženidbi” glumio je jednog od udvarača i pritom prvi put zapjevao na pozornici. Nakon toga snimio je film “KotlovinaTomislava Radića (74), u kojem je igrao senilnog djeda.

Prošlog proljeća u Gavelli je imao premijeru predstave “My Little Corner of the World”, koja je trebala igrati i ove jeseni. Glumci iz Gavelle, koji su pedesetak godina mlađi od njega, uvjereni su da će se oporaviti te će ponovno igrati s njima.

- On je najduhovitiji glumac kojeg poznajem. Siguran sam da će i u bolesti naći neku smiješnu stranu. Optimizam će ga oporaviti i vratiti na scenu - rekao je Danko Ljuština (62), s kojim je igrao u “Velom mistu”. Buzančić je bio splitski gradonačelnik poznat kao Dotur Vice.

Oduševio serijom ‘Veliki i mali’

U jednoj od najpopularnijih dječjih serija s početka ‘70-ih Buzančić je igrao sa Sandom Langerholz i sinom Ianom, koji poslije više nije glumio.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • xnet0822 02.10.2014.

    Ne dajte se doture ... Vice ...

  • tonitonic 03.09.2014.

    Boris Buzancic je stvarno legenda..... a tek da mu upoznate sina....... :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare