To je to što me zanima!

Čavajda je šetao Jeruzalemom noseći židovsku kipu na glavi

Nagrađivana predstava Tri zime Tene Štivičić u režiji Ivice Buljana, s golemim je uspjehom po prvi put gostovala u Izraelu, otvorivši kazališni festival Hanoch Levin u Tel Aviv
Vidi originalni članak

Ansambl nagrađivane predstave zagrebačkog HNK 'Tri zime' gostovao je na festivalu u Tel Avivu, a u slobodno vrijeme glumci su razgledali Jeruzalem.

Mislav Čavajda (35) poveo je kolege na tržnicu. Kupio je židovsku kapicu kipu i nije ju skidao s glave.

- Čim smo stigli u Svetu zemlju, osjećao sam se posebno. Dok sam igrao u Tel Avivu, misli su mi bile u Jeruzalemu - rekao je Dragan Despot (60). Glumcu je ovo bio prvi posjet Izraelu, koji ga se jako dojmio te želi ponovno otputovati onamo. 

Predstava 'Tri zime' koja je otvorila 9. međunarodni kazališni festival Hanoch Levin oduševila je izraelske kritičare. 

- Ova  snažna drama važan je podsjetnik kako, osim onoga što se događa u našoj neposrednoj blizini, postoje mnoga kazališta u svijetu, a ne samo u Londonu i New Yorku. Prikazane životne priče lekcija su o tome kako nismo sami i kako se mnogi suočavaju s istim problemima kao i mi, a život ide dalje – usprkos svim užasnima koje ljudi čine jedni drugima. Na kraju, upravo su to važani razlozi za posjetiti kazalište - stoji u osvrtu novina Israel News, kritičara Michaela Handelzatsa. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 13.12.2016.

    Cavajda ima ono nesto u sebi...

  • Sad me vidiš sad te nema 13.12.2016.

    Kipu?

  • Demetra 13.12.2016.

    Otkad Čavajda glumi u Tri zime? To je neki novi postav? Prošle sezone ga nije bilo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare