To je to što me zanima!

Čestitamo: 'Stilske vježbe' proslavile su 45. rođendan

Pero Kvrgić (85) i Lela Margitić (71) slavili su rođendan najdugovječnije predstave na svijetu. Kada je postavljena u Teatru &TD, predviđalo da će je odigrati tek 10 puta
Vidi originalni članak

Koja je formula uspjeha 'Stilskih vježbi'? Nema je. Za dugovječnost ove predstave najzaslužniji su Pero i Lela, rekao je nakon svečane izvedbe u zagrebačkom HNK redatelj Tomislav Radić.

Predstava u kojoj je zgoda iz zagrebačkog tramvaja broj 11 prepričana na pedesetak različitih načina kazališni je fenomen. Već 45 godina puni dvorane iako se 1968., kada je postavljena u Teatru &TD, predviđalo da će je odigrati tek 10 puta.

Prve dvije sezone Kvrgiću je partnerica bila Mia Oremović, a zatim ju je zamijenila Lela Margitić za koju Radić kaže da je puno bolja.

- Mia je bila fascinantna. Drago mi je ako sam je nadmašila, ali imala sam vremena za to. Pa tu ulogu usavršavam zadnje 43 godine - skromno je komentirala Margitić. Pero Kvrgić je dodao kako obožavatelji koji su ih gledali nekoliko puta kažu da su sve bolji.

- Pogledajte koliko nam je godina, a svaku predstavu igramo kao da nam je to posljednja - zaključio je Pero Kvrgić kroz smijeh.

Iako su proslavili 45. godinu izvođenja predstave, već imaju zakazane nove nastupe. Oni 12. i 14. veljače su rasprodani, a predstava se prikazuje i 21. te 24. veljače. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • ludom 06.02.2013.

    Fenomenalni i nezaboravni ! Svaka čast !

  • chelseaMG 04.02.2013.

    svaka čast, pero i lela. vrijedni ste divljenja. vi ste prave zvijezde, a ne severine, grubnići i diani.

  • jazz2610 04.02.2013.

    Sjajna predstava sa sjajnim glumačkim ostvarenjima. Čestitke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare