To je to što me zanima!

Cijela regija je utihnula kada je objavljeno da Ene više nema...

Leo je autom udario u kamen i razbio maglenku, stoga je Josip inzistirao da preuzme volan. Obojica su izašla iz automobila koji je počeo nekontrolirano kliziti unatrag...
Vidi originalni članak

Ena Begović rođena je na današnji dan 1960. godine u Trpnju na Pelješcu, gdje je provela sretno djetinjstvo s mlađom sestrom Mijom. Ena je pohađala gimnaziju u Dubrovniku, a tijekom školovanja je počela pokazivati svoj buntovnički duh. U to vrijeme počela ju je zanimati i gluma te se priključila lokalnom studentskom kazalištu 'Lero'. Iz đačkog doma demonstrativno je otišla, zajedno sa sestrom Mijom, zbog svađe s jednom od odgajateljica. 

Na jednoj od predstava zamijetio ju je redatelj Lordan Zafranović te ju pozvao da glumi u njegovom filmu prvijencu 'Okupacija u 26 slika'. Prekrasna Ena u filmu se pojavila i gola te je instantno zasjenila sve ostale glumce.

Nakon toga, uloge su se počele nizati. Dobivala je glavne uloge u predstavama i filmovima, dok je istovremeno igrala i u visokobudžetnim TV serijama. Mnogi smatraju da je Ena najljepša kazališna i filmska glumica koju smo imali, a njenom talentu divile su se i najveće regionalne filmske zvijezde.  

Njen život obilježile su intenzivne romanse, od kojih je jedna, ona s biznismenom Josipom 'Dikanom' Radeljakom završila brakom i njenim prvim djetetom, kćerkicom Lanom. Njihov odnos prožet je tragičnom romantikom koja je trajala desetak godina. 

 

Josip je počeo kao anonimac, poznat jedino kao mladić u kojeg se zaljubila tada slavna glumica Beba Lončar. Josip je Bebu svugdje pratio, pa je s njom otputovao i Italiju, gdje je skupljao kontakte i poznanstva koja su mu pomogla u širenju biznisa i 'zgrtanju' bogatstva. Par je desetak godina pokušavao dobiti dijete, no Beba je nekoliko puta pobacila. Kada je napokon zatrudnjela u 40. godini, devet mjeseci je odležala te rodila njihova sina Lea

Kada je Leo imao pet godina, Radeljak je napustio Bebu jer se zaljubio u fatalnu Enu. Lončar se vratila u Beograd, a Dikan je dobio skrbništvo nad njihovim sinom. 

Radeljak i Begović svoju su desetogodišnju vezu okrunili brakom u lipnju 2000. godine, a 1. srpnja na svijet je stigla njihova kćerkica Lana. 

Begović je imala malo bliskih prijatelja, među kojima su bili i redatelj Jakov Sedlar, glumica Ankica Dobrić koju je upoznala tijekom studija te Alka Vuica koja joj je jedno vrijeme bila cimerica. 

- Strašno se bojala auta, kao da je predosjećala. Ni u avionu joj nije bilo ugodno. Sjećam se da je išla kod psihijatara zbog tog straha, pa je i mene poslala jer sam se i ja bojala letjeti - kazala je Alka u jednom intervjuu. 

Enin najveći strah se pretvorio u stvarnost u lipnju 1996. godine kada je skrivila prometnu nesreću u kojoj je poginuo motociklist Fatmir Miniri. S Begović je u automobilu bio tada 23-godišnji glumac Đorđe Kukuljica koji je zatim proveo tri tjedna u komi. Morao je nanovo naučiti hodati i govoriti. 

- Život ću uvijek dijeliti na onaj prije i poslije nesreće. Nakon toga više ništa nije bilo isto - ispričao nam je Đorđe 2010. godine. 

Ena je za nesreću kažnjena s tri godine uvjetne kazne, a i njoj je, kaže, promijenila život i priuštila joj šok od kojeg se morala oporavljati godinama. 

- Ne osjećam se krivom, ali suosjećam sa stradalim - tada je rekla Begović. 

Na Veliku gospu 2000. godine, u 'Grand Cherokee' terenac ukrcali su se Josip Radeljak, njegov sin Leo, Enina majka Tereza Begović i Ena s jednomjesečnom kćeri Lanom. Krenuli su na ručak k Radeljakovoj prijateljici Bosiljki Vidović na otoku Braču. Automobilom je upravljao neiskusni Leo koji je promašio Bosiljkinu kuću te nastavio voziti uskim, strmim putem između vikendica. 

Leo se zakačio na kamen i razbio maglenku, stoga je Josip inzistirao da preuzme volan. Obojica su izašla iz automobila koji je počeo nekontrolirano kliziti unatrag. Terenac je završio u provaliji. Iz nesreće je ozlijeđena izašla Tereza, kao i malena Lana, no Ena je ispala iz auta i zadobila frakture lubanje te ozljede mozga zbog kojih je ubrzo preminula. 

Nakon tragedije, uslijedilo je suđenje koje je trajalo do 2007. godine. Leo Radeljak oslobođen je krivnje, a za nesreću je bio kriv neispravan mjenjač na džipu. 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • cajger 08.07.2017.

    pijana za volanom , uzela život mladom čovjeku i radost njegovoj familiji , tri godine uvjetne ???? ..... da bi na kraju ona kojoj se svi dive izjavila .... ne osjećam se krivom .... ( valjda još uvek pod utjecajem alkohola )

  • GoranKapetanović 08.07.2017.

    Pa dajte prestanite više razvlačit Kukoća, Begovićku i ostale ine po vijestima, jebote mogu namještat kalendar po danima kad vidim koga se "sječate"... Ili joj je ovo promocija za onu knjigu???

  • 08.07.2017.

    kad je novinarka napisala "prekrasna ena" isti moment sam pomislila - evo se naš juzba dao u novinarske vode :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare