To je to što me zanima!

'Cobainov kip plače kao Majka Božja, a Kurt je bio nasilnik...'

Na 47. rođendan Kurtovi su fanovi u Aberdeenu postavili spomenik koji prikazuje glazbenika kako sjedi na postolju i svira gitaru, dok mu iz oka lagano klizi suza
Vidi originalni članak

U rodnom gradu Kurta Cobaina i ove su godine obilježili godišnjicu njegova rođenja.

Na 47. rođendan Kurtovi su fanovi u Aberdeenu postavili spomenik koji prikazuje glazbenika kako sjedi na postolju i svira gitaru, dok mu iz oka klizi suza. Isti dan na lokalnoj radijskoj stanici sugrađani su oštro kritizirali umjetničko djelo prisjetivši se svih poroka pokojnog pjevača.

- Osim što je frontmen Nirvane bio lokalni heroj, poznatiji je kao narkoman koji se ubio prije 20 godina - neki su od komentara.

Osvrnuli su se i na odluku gradskih vlasti da slave Dan Kurta Cobaina jer se, osim po heroinskoj ovisnosti, Kurt isticao i po nasilnom ponašanju, a zamjerali su mu i nedostatak lokal-patriotizma.

- Ovaj kip je sramota jer asocira na suze Majke Božje - kažu sugrađani.

Unatoč kritikama, Nirvana je bila jedan od kultnih bendova 90-ih, a zbog glazbe su uvršteni i u Rock ’n’ Roll Hall of Fame. Ove godine obilježava se 20 godina od Kurtove smrti. Članovi benda bit će uzvanici i na cjelodnevnoj komemoraciji. Cobain se ubio hicem iz puške 5. travnja 1994.

Naš je, kakav god da je bio

Stanovnici Aberdeena u državi Washington svake godine slave Kurtov rođendan. Iako mu mnogi svašta zamjeraju, fanovi kažu kako ga se nikad ne smije zaboraviti.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • foofighterica11 06.03.2014.

    Kurt je bio glazbena legenda,a vaši izrazi tipa nasilnik su sramotni.

  • chelseaMG 26.02.2014.

    od svih smrti pjevača i pjevačica, njegova mi je najtužnija, jer čovjek je bio legenda, dao je puno odličnih stvari u tako malo godina i žao mi je što nam nije dao više, jer ove današnje pjesme se naspram nirvaninih ne mogu uopće nazvati pjesmama.

  • kung fu panda 26.02.2014.

    ove usporedbe su bez veze bio je dobar glazbenik kakav je bio čovjek ne znam i ne bih da sudim o mrtvima sve najbolje

Komentiraj...
Vidi sve komentare