To je to što me zanima!

'Čovjek živi dok živi njegovo ime, a Fadil će živjeti vječno'

U prepunom kazalištu Karempuh obitelj, prijatelji i kolege oprostili su se od Fadila Hadžića. Došao je i Milan Bandić koji je prisegnuo da ga nikad nećemo zaboraviti
Vidi originalni članak

Njegova supruga Elizabeta Kukić, glumica kazališta Kerempuh, i kći Ana sjedile su u prvom redu prepunog kazališta Kerempuh u srijedu ujutro na komemoraciji za Fadila Hadžića.

- Čovjek živi dok živi njegovo ime, a Fadil će sigurno živjeti vječno. Mnogi europski gradovi mogli bi se dičiti da imaju tri kazališta poput Kerempuha, Vidre i Komedije koje je osnovao Fadil. Imao je preko 30 samostalnih likovnih izložbi, a njegove predstave barem dva puta u životu vidjeli su svi stanovnici Hrvatske. Nikada nitko na ovim prostorima nije bio tako plodan i bogat. Takav prijatelj praktički se nikad ne rađa i nisam siguran hoćemo li u još kojem stoljeću dobiti novog Fadila. Hvala ti i neka ti je vječna slava - rekao je Duško Ljuština. 

Na komemoraciji je govorio i gradonačelnik Bandić. U ime Grada prisegnuo je da ga nikad nećemo zaboraviti.

- Fadil mi daje za pravo da se ponosim njime zbog svega što je napravio za Zagreb i njegovu kulturnu scenu - rekao je.

Od Hadžića se oprostio i novi ministar kulture Jasen Mesić.

- Uz istančani osjećaj za društvenu zbilju uvijek je pokazivao iznimnu sposobnost da sve viđeno prenese u kazališnu poeziju - istaknuo je Mesić.

Na komemoraciji je bila i Mia Begović, kojoj je Fadil dao jednu od prvih uloga u karijeri u filmu 'Duhovi na Zrinjevcu'.

- Bio je dobronamjeran. Zato su ga i zvali dobrim duhom kazališta. Dok smo mi glumci imali probe povukao bi se na balkon, pratio nas i na diskretan način ukazivao na pogreške - kroz suze je rekla Mia. 

Na kraju komemoracije prikazan je kratki dokumentarni film 'Portreti' o Fadilovu životu i radu. U Kermpuhu su bili njegovi prijatelji i kolege Špiro Guberina, Amar Bukvić, Nada Gačešić Livaković, Ibrica Jusić, Linda Begonja, Zlatko Vitez, Adam Končić, koji je glumio glavnu ulogu u Fadilovoj posljednjoj komediji 'Prevaranti', i mnogi drugi.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • otorinolaringolog / ginekolog 05.01.2011.

    a bandit se cereka ko da je čuo dobar vic...

  • Budjo_1 05.01.2011.

    Bandic je svoga cacu zaboravio a da nece Hadzica samo laprda.

  • Frank Ribery 05.01.2011.

    Covjek je ziv dok god ima facebook profil.

Komentiraj...
Vidi sve komentare