To je to što me zanima!

'Curice' su preplavile tržnice, Ljupka podigla nekoliko tužbi

Ljupka Gojić modnu marku nazvala je Jolie Pe­­tite jer su je tako zvali suradnici dok je radila u Parizu. Podignula je tužbe zbog povrede autorskog prava i naknade štete
Vidi originalni članak

Modnu marku Jolie Petite Ljupka Gojić Mikić (27) osnovala je s majkom Željkom prošle godine. Majice i haljine s likovima ručno izrađenih lutkica, koje svi od milja zovu curice, ubrzo su postale meta krivotvoritelja. Kopije su se mogle kupiti na tržnicama i raznim forumima, a u oglasimaa su se mogle naručiti pod imenom 'Copy Jolie Petite'. I dok originali stoje 700 kuna, krivotvorine su se mogle kupiti već po 300 kuna. Manekenki je isprva laskalo što ih žele kopirati. No nedavno joj je 'prekipjelo' pa je podignula nekoliko tužbi zbog povrede autorskog prava i naknade štete.- Prvo šaljemo pismo upozorenja u kojem objasnimo da to što rade nije prema zakonu. Iako se većina javi i uspijemo se dogovoriti, neki su uporni i ne odustaju. Tako da je sad nekoliko tužbi u procesu - kaže Ivana Stigleitner-Gotovac, odvjetnica Ljupke Gojić.

Maksimalna kazna je do 100.000 kuna

Doznajemo da je jedna od tužbi podignuta protiv Gabrijele Budimir iz Splita. Maksimalna novčana kazna za tu vrstu prekršaja je do 100.000 kuna za tvrtke i do 8000 kuna za ostale. Ipak, šuška se da su se majice s lutkicama na tržištu pojavile prije Ljupkinih.- Ne zanimaju nas takve priče. Zašto onda nitko nije zaštitio te lutkice - zaključila je odvjetnica.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Original Doll 30.10.2010.

    ne samo da su majice preruzne i da bi sigurno malo dijete ljepse to osmislilo i napravilo, neko jos sve te đinđe koje vise uokolo... uzas jedan. sramota bi me bilo to nositi!

  • Tonka_6 30.10.2010.

    a ja mislila da je samo meni ovo odvratno.ljepša mi bijela majica ta tjelesni nego ovaj drek.

  • maja_hulala 30.10.2010.

    ove lutkice su se radile prije 30 godina bile u svakoj BURDI ne znam samo kako niko nju ne tuzi

Komentiraj...
Vidi sve komentare