To je to što me zanima!

Čuvena filmska replika 'I tata bi sine' naknadno je ubačena...

Redatelj filma je bio u dogovoru sa vlasnikom talijanskog cirkusa koji je trebao doći u Beograd s dresiranim životinjama. No, umro je Josip Broz i zabranio se ulaz svim strancima, ispričao je scenarist
Vidi originalni članak

I tata bi, sine, čuvena je rečenica koju je u srpskoj komediji 'Tko to tamo pjeva' izgovorio pokojni Pavle Vuisić. Film se smatra jednim od najpopularnijih u jugoslavenskoj kinematografiji. Iako je snimljen 1980., spominje se i prepričava čak i 38 godina kasnije. 

Božidar Bota Nikolić (76), koji je snimio film 'Kakav deda, takav unuk', rekao je da je Vuisićeva poznata rečenica ubačena naknadno, isto kao i ljubavna scena koju su odglumili Neda Arnerić (65) i Slavko Štimac (57). 

- Predložio sam scenaristu Dušanu Kovačeviću i redatelju Slobodanu Šijanu da pogledamo što to narod voli, no odbili su moj prijedlog - požalio se Nikolić. 

Nakon toga je sam otišao u kino i shvatio da ljubav najviše privlači publiku, te rekao Dušanu da mora ubaciti ljubavnu scenu. Božidar je izmislio lik Nede i Slavka, a Kovačević je tek poslije dodao 'I tata bi, sine'. 

- Prije toga nije bilo ljubavi u našem filmu - rekao je snimatelj. 

Čini se da je dosta izmjena napravljeno na filmu od prvobitne verzije. Promijenili su i kraj jer je film sniman u vrijeme kada je preminuo nekadašnji jugoslavenski predsjednik Josip Broz Tito u 88. godini života, pa posljednja planirana scena nikada nije ugledala svjetlost dana. Nakon 15 godina, ubačena je u sasvim drugi film pod nazivom 'Podzemlje'. 

- Imali smo u scenariju scenu, kada izađu dva dječaka iz autobusa da se pojavi nekoliko životinja i da sve liči na apokalipsu. Redatelj filma je bio u dogovoru sa vlasnikom talijanskog cirkusa koji je trebao doći u Beograd s dresiranim životinjama. No, umro je Josip Broz i zabranio se ulaz svim strancima - ispričao je scenarist. 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Roy Ban 20.07.2018.

    Neda Arnerić, još me boli ruka od nje:))

  • nikson 20.07.2018.

    Koje glumacke legende , šteta šta ih je večina partila. I tata bi sine postala je uzrečica gotovo za sve šta je lipo.

  • joker13 19.07.2018.

    Ma crko da Bog da!

Komentiraj...
Vidi sve komentare