To je to što me zanima!

Cvitešić, Grlić i Šerbedžija osvojili su Zlatne mimoze

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na kraju festivala u Herceg Novom dodjeljene su nagrade, točnije Zlatne mimoze. Cvitešić, Grlić i Šerbedžija neki su od dobitnika filmske nagrade
Vidi originalni članak

Film Rajka Grlića (62) 'Neka ostane među nama' dobio je Zlatnu mimozu za režiju na 24. 'Filmskom festivalu Milana Žmukića' u Herceg Novom. Istu nagradu dobio je Rade Šerbedžija (64) za glavnu mušku ulogu u filmu 'Sedamdeset dva dana', a film je režirao njegov sin Danilo. Zrinka Cvitešić (30) Zlatnu mimozu dobila je za glavnu žensku ulogu u filmu 'Na putu' redateljice Jasmile Žbanić. Posebno priznanje festivala otišlo je autoricama filma 'Neke druge priče' koje se sastoji od pet priča, a ispričale su ih autorice iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije. Ivana Juka Hrvatska je redateljica koja je u tom filmu ispričala svoju priču. Glavnu nagradu festivala, Veliku zlatnu mimozu za najbolji film dobio je Kornela Mundruczoa, mađarski redatelj za film 'Projekt Frankenstein'.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • user_47832 09.08.2010.

    Vise nikada nitko kao Serbedzija!

  • user_48884 09.08.2010.

    @Šuma: To što ti ne znaš niti jedan njem film osim onoga koji ti je HRT gurnuo pod nos ne znači ništa. Vjerojatno ne znaš nabrojati niti 5 romana od Tolstoja pa to ne znači da ih on nije napisao.

  • šuma 09.08.2010.

    ja sam zrinku zadnji put gledala u filmu Što je muškrac bez brkova- ja nemam pojma da ona išta snima nit joj vidim film na tv. za što ona dobiva puste nagrade di je ona u hrvata?

Komentiraj...
Vidi sve komentare