To je to što me zanima!

Danijela ostavila poljubac za Dina u knjizi žalosti...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Danijela, Dean i Dijana Dvornik došli su u ZKM pola sata prije početka komemoracije. Danijela je uz prsa stiskala crveni cilindar i jecala pred slikom
Vidi originalni članak

Dinova obitelj pojavila se prije svih u ZKM-u. Danijela je na prsa stisnula crveni cilindar i ušla u dvoranu gdje je stala pred Dinovu sliku i tiho jecala. Tada je izašla u predvorje kamo su počeli pristizati Dvornikovi prijatelji i kolege. Prvi je došao Tony Cetinski i izrazio sućut. Zagrlio je Danijelu, a ona je opet zaplakala. Sljedeći se pojavio Gibonni, koji je dugo držao uplakanu Danijelu u zagrljaju. Uslijedili su dolasci Zuhre, Davora Gopca i supruge, ali i Elle Dvornik. Dinova kći prva se upisala u knjigu žalosti, napisala je:"Bog tata, gdje god da jesi super je, voli te tvoja Ella". Danijela se također upisala u knjigu, a na ono što je napisala utisnula je poljubac usnama namazanim crvenim ružem. Obitelj je sjela u prvi red, a na videozidu je počeo film o Dinovu životu. Prvi je govor održao Hus, koji je kazao:
- Svi kažu da je bio genijalac, da je bio kralj soula, da je donio glazbenu revoluciju kod nas. Na njegovu autodestruktivnost utjecala je svijest o vremenu i svijetu u kojem živimo. Svijetu u kojem je sve virtualno i u kojem nas tek smrt proslavi. Zato sam ljut. U mnogima od nas Dino će živjeti zauvijek.
Sljedeći je na govornicu izašao Hrvoje Hegedušić iz Hrvatskog društva skladatelja koji je rekao:
- Na noćnom nebu osutom velikim i malim zvijezdama tu i tamo zabljesne neki meteor. Upravo takvim sjajem fascinirao nas je i Dino Dvornik. Život je okrutan i tek kada izgubimo ovakvog čovjeka, shvatimo što smo izgubili. Neka mu je vječna hvala za ljepotu koju nam je svojom glazbom dao.
Govor je održao i pomoćnik Ministra kulture Srećko Šestan, koji je govorio o Dinovu doprinosu hrvatskoj glazbi i tome kako je splitski glazbenik svojim radom spojio Split, Zagreb i Slavoniju.
- Play that funky music white boy. Ovako bi se dao opisati Dinin rad. Dino Dvornik je bio hrvatski soul. Po mnogim mjerilima ostao je neshvaćen i poseban. Malo je njih na Dina bilo ravnodušno. Živio je Dino svoj funky do kraja. Adio, pjesniče ritma - kazao je Siniša Škarica i zamolio okupljene za minutu šutnje. Svi su se ustali i nakon minute šutnje komemoracija je završila. Alka Vuica došla je u zelenoj haljini, a Nina Badrić na sebe je obukla majicu s Dininim likom.
- Teško mi je. Znao me nasmijati do suza, a sada me rasplakao od tuge - kazao je nakon komemoracije Dean Dvornik i otišao na pogreb, koji u 16 sati počinje na krematoriju na Mirogoju.

'MOLIM DA MI SE VRATI DINOVA PLOČA S POSVETOM MENI'
Danijela Dvornik moli momka koji je prije godinu dana od Dina posudio njegove ploče i albume da joj ih vrati, jer su ti nosači zvuka za nju emotivno najvrijedniji na svijetu.
- Dino je planirao u ponedjeljak ili utorak svratiti do tog dečka i napokon uzeti ploče, među kojima je i njegova prva ploča na čijem je omotu napisao posvetu meni. Nažalost, nije mogao otići po ploče, a ja ovim putem molim momka kojem ih je posudio da mi ih vrati - rekla je Danijela.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Ivy_0604 12.09.2008.

    @ santiago: more lijepih riječi, more prekrasno izraženih osjećaja sa svih strana; ali ovo kad sam pročitala; samo jedan od doživljaja, ali jedan tako stvaran... slika pred očima... naježila sam se, rasplakala i nasmijala u isto vrijeme... možeš biti sretan i ponosan što si imao priliku doživjeti tako dobru scenu s takvim Čovikom, kako kažeš... To je prava riječ za Dinu i sasvim dovoljna bez pretjeranih epiteta i pridjeva: ČOVIK! R.I.P.

  • santiago 11.09.2008.

    Jednom davno..mi ekipa iz ulice,sidili smo isprid lokalnog kafića u našem kvartu.Kad odjeadnput dolipi Dino u kafić! Unutra se zadrža neko vrime..nakon čega je izaša vanka..i sve nešto beštima,baljezga o ko zna čemu!? U ruci je ima neku kesu..i bija je onako poprilično (zavidan).i doša on do nas.. i kaže: ALO EKIPA! DAJ OĆE LI MI KO OD VAS POMOĆ NAĆ AUTO!? NEMAN POJMA DI SAN GA OSTAVIJA!! Naravno,mi zavarili od smija..a onda smo mu išli tražit auto skupa sa njim. I šta više reć!?? To je kralj,to je Čovik,to je ono pravo pravcato Splitsko dite,sa svin onim originalnim dišpetima bez kojih niti malo nebi bija originalan.Jednostavno neopisiv karakter,koji san eto ima prilike upoznat u četiri oka..i na tome mu HVALA.TI KRALJU!!

  • sjm 10.09.2008.

    iskrena sućut obitelji, a Danijeli svaka čast na držanju u ovim teškim trenucimai s ovoliko medijske pompe ... Ella, drž se!

Komentiraj...
Vidi sve komentare