To je to što me zanima!

Darija Mikulandra: Prijateljica Edita mi još i danas nedostaje

SVE NAJBOLJE Mikulandra je čestitala bivšoj glumici 45. rođendan. Edita Majić je prije 11 godina otišla u karmelićanski samostan Tereze Avilske u Španjolskoj
Vidi originalni članak

Bile smo bezbrižne tinejdžerice i tada nismo ni slutile da će nas životne okolnosti razdvojiti, rekla je radijska voditeljica Darija Mikulandra.

Prisjetila se dana kad joj je glumica Edita Majić rekla da odlazi u karmelićanski samostan Tereze Avilske u Španjolskoj. Časne sestre ne razgovaraju s vanjskim svijetom ni međusobno, hodaju bose i spavaju na slamnatom krevetu.

- Bilo je to u veljači 2004. Bila sam šokirana jer je odabrala najstroži red, ali me je umirila kad je rekla da jedva čeka odlazak - prisjetila se Daria. Dodaje da planira otputovati u Avilu vidjeti prijateljicu, a od Edite je prije nekoliko godina dobila i pismo u kojem joj je napisala da je sretna.

- Uvijek je bila posebna. Predivno je slikala, pjevala i pisala pjesme, a tome se posvetila i u samostanu - kaže Daria. Objavila je i fotografiju iz privatnog albuma, a čestitala joj je i 45. rođendan. Fotografija je snimljena u Antuninskoj ulici nedaleko od Straduna, a uz Dariju pozira nasmijana tamnokosa djevojka, njezina prijateljica iz srednjoškolskih dana.

- Ovo mi je jedna od najdražih fotografija. Snimljena je 1990. ispred kafića Talir, kojega više nema - kaže Daria.

Idi na 24sata

Komentari 318

  • felipe 26.01.2015.

    Nikad mi neće biti jasni takvi ljudi koji idu iz ekstrema u ekstrem! Ne osuđujem ih, valjda je to do osobe, ali stvarno da će mi biti jasni, to teško!

  • jeva 26.01.2015.

    najbitnije je da je čovjek sretan! Sjetim se Majke Tereze, ona je strašno patila, ali je bila sretna sa svojim životom. Predanje koje pojedinci osjećaju, prema Bogu, im daje neopisivu snagu duha. Oni su zaista sretni u takvim uvijetima, i takvim načinom života. Zato neka budu ispunjeni i mole za nas male sebične duše.

  • Moslavka 26.01.2015.

    Svaka joj cast, izabrala je samostan. Kleci i moli se vecinom dana, vec i bogu ide na zivce.. Zar te zenske ne bi mogle napraviti vise dobra da pomazu ljudima oko sebe? Majka Tereza je svoj zivot posvetila umirucima, jadnima i gladnima i to je pravo. Hoces sluzit bogu onda pomazi onima koji to najvise trebaju i u bozje ime napravi nesto dobro. Kao sto je Simona Gotovac, Sajn, Istvanovic, tko joj vise zna prezime, moli se ali pomazi onima koji to najvise trebaju. Ne trebas govorit, moliti se mozes gdje god jesi, ali pokazi da sve sto napravis dolazi jer vjerujes u boga. Ja ne idem u crkvu jer sam izgubila svu vjeru u popove ali ne u boga. Pomazem svakome koliko mogu i ne trebam sjedjeti u samostanu i ponavljati opet i opet krunicu i molitvu. Cemu to sluzi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare