To je to što me zanima!

VIDEO Angelina progovorila na hrvatskom: Dobro večer, hvala

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Glumica se oduševila Zagrebom. Spomenula je i kako su joj se djeca ljutila jer ih nije vodila sa sobom. Hrvatsku je napustila odmah nakon početka projekcije filma
Vidi originalni članak

19.55 - Angelinin avion je poletio s Plesa i zaputio se prema Marseilleu

19.38 - Holivudska zvijezda automobilom je došla u Zračnu luku Zagreb

19.20 - Angelina se nakon početka projekcije filma zaputila prema Plesu

19.15 - Mikrofon je dobila Angelina i odmah potvrdila kako je njena obitelj već oduševljena ljepotama Hrvatske.

- Brad je već vidio fotografije Hrvatske koje mu je Rade pokazao i jako su mu se svidjele. Hvala ti Rade. Ti si bio prva osoba s kojom sam s ovih prostora pričala o ovom filmu i ti si osoba koja me najviše naučila o ovoj regiji. Ovaj film nije dokumentarac nego je umjetničko djelo i nadam se da ćete ga kao takvog i gledati. Isto tako nadam se i da ćete prepoznati talent glumaca koji su se izdigli iznad nacionalnih razlika na ovom prostoru. Nadam se da ćete i kroz tu prizmu gledati film. Ovaj film nije lako gledati. Dosta je težak i znam da je i Hrvatska imala svoju borbu u Domovinskom ratu te da vam neće biti lako gledati. Nadam se da ćete ga ipak prihvatiti da će vam se jako svidjeti - rekla je na engleskom, a onda je progovorila i na hrvatskom jeziku.

- Dobro večer. Hvala - rekla je na kraju. Angelina je dobila i cvijeće, a tada je zajedno sa cijelom ekipom napustila pozornicu prije projekcije filma.

19.11 - Prvi se publici obratio Rade.

- Draga Angelina dobrodošla ovdje u Hrvatsku, ovdje u Zagreb. Nemaš ti puno vremena za upoznati pravu poeziju ovoga grada. Ja ti mogu reći da je Zagreb jako filmski grad. Imao je i ima fantastičan dokumentarni film. Imao je najbriljantniji crtani film, koji je osvajao Oscare. Zagreb ima i oskarovca Branka Lustiga. Želim reći da smo sretni što si večeras ti kao najveća zvijezda svjetskog filma ovdje u našem gradu. Mi smo ovdje s tobom. Tvoji prijatelji, na putu promocije tvoga filma preko mnogih gradova i sada Zagreba, i jako smo sretni što smo u tvome filmu i mislim da si napravila sjajan film koji je dio tvoje posebne misije i na tome ti zahvaljujemo i zato bi volio da mi jednog dana dođeš u Istru da mi budeš susjeda - rekao je Šerbedžija, koji je svojim posljednjim komentarom nasmijao publiku u dvorani.

19.10 - Angelina i Rade Šerbedžija zajedno došli u kinodvoranu u kojoj će biti hrvatska premijera filma 'U zemlji krvi i meda'. Dočekani su pljeskom, a mnogi su i ustali kako bi pozdravili holivudsku zvijezdu. Paru se na pozornici pridružio i ostatak glumačke ekipe koja je radila na filmu.

18.58 - Milan Bandić se zeznuo, rekao je u razgovoru za RTL da mu je najdraži Angelinin film upravo ovaj 'U zemlji krvi i mesa' iako se film zove 'U zemlji krvi i meda'

18.33 - Zana Marjanović za HTV se dotaknula i mnogih kritičara filma.

- Uglavnom film kritiziraju oni koji film nisu gledali. Nadam se da će svaki čovjek pogledati film i onda sam donijeti svoj sud o njemu - rekla je.

18.21 - Angelina je za RTL rekla da su neka od njene djece već bila u Hrvatskoj te da su se naljutili što ih nije i ovaj put povela sa sobom.

17.56 - Rade Šerbedžija posebno je sretan što je jedna velika holivudska zvijezda došla u Zagreb

- Sjajno je ovdje. Ja sam jako sretan što nam je Angelina došla. Zagreb je filmski grad i vjerujem da je Angelinin dolazak još jedan od pokušaja da opet dovedemo film ovdje. Možda ovako opet privučemo pozornost filmske industrije na nas i da ćemo od toga svi imati koristi - rekao je Rade i dodao da je Jolie prekrasna i briljantna osoba.

Za RTL  je rekao i kako se trudi da Angie opet dođe u teatar Ulysses na Brijune.

- Zaljubila se u naš otok i teatar i želi nam pomoći da od toga napravimo internacionalni teatar - rekao je.

17.52 - Goran Kostić, glavni glumac u filmu oduševio se zagrebačkom premijerom.

- Prekrasno je ovdje. Od Zagreba nisam ništa manje ni očekivao. Tematika filma bliska je i Hrvatima pa se nadam da će ljudi prihvatiti film na pozitivan način - rekao je.

17.49 - Zana Marjanović, glavna glumica u Angelininom filmu 'U zemlji krvi i meda', također je bila na crvenom tepihu. Rekla je da se oduševila Arena Centrom. 

17.41 - Dok je fanovi fotografiraju i bore se za što bolju poziciju da vide holivudsku zvijezdu, Jolie oduševljenim obožavateljima dijeli autograme i pozdravlja se s njima

17.40 - Nakon što su je vidjeli obožavatelji su počeli skandirati 'Angie, Angie...'

17.39 - Angelina se na crvenom tepihu pojavila u dugoj narančastoj haljini. Odmah pri dolasku pozdravila se s malenom djevojčicom u invalidskim kolicima.

- Uzbuđena sam što sam ovdje jer i Hrvatska ima svoju povijest s borbom za neovisnost. Jako sam sretna što sam opet tu i nadam se doći opet. Oduševljena sam što sam ovdje večeras. Djeca su bila na svjetskoj turneji s nama i iscrpljena su pa je Brad ostao s njima kod kuće - rekla je Angelina.

17.38 - Prolomio se veliki vrisak među obožavateljima. Na crvenom tepihu pojavila se Angelina Jolie! 

17.27 - Đurđa Adlešič, među ostalima, bila je na sastanku s Angelinom Jolie. Razgovarali su o problemu mina te pričali i o regionalnoj akciji 'Hrvatska i BiH bez mina'.

- Ne volim komentirati žene, ali Angelina je stvarno prelijepa i sviđa mi se energičnost koja se skriva u toj krhkoj osobi i toplina s kojom priča o teškim temema - rekla je Đurđa Adlešič.

17.22 - Robert Kovač i supruga Anica također su u Arena Centru

- Lijepo je vidjeti ovoliko glamura u Zagrebu. Možda za par godina vidimo i dodjelu Oscara ovdje - rekao je u šali i dodao da mu je Angelina super glumica, ali da mu nije najdraža.

Robertova supruga Anica priznala je da je možda i previše razmišljala što će obući za crveni tepih na kojem će biti i holivudska zvijezda.

- Pazila sam da ne obujem previsoke pete kako ne bih zasjenila Angelinu. Ipak je ona ovdje najvažnija večeras - rekla je Anica Kovač.

17.21 - Na crvenom tepihu pojavili su se Branko Đurić i Rade Šerbedžija te dali nekoliko autograma i krenuli davati intervjue

16.52 - Među poznatima koji su se pojavili u Arena Centru su Branka Krstulović, Milana Vlaović i Leon Lučev, koji je došao sa sinom Ivanom

16.30 - Prema posljednjim neslužbenim informacijama Jolie će se na crvenom tepihu u Arena Centru pojaviti u 17.00 ili 17.15

16.20 - Oko 200-tinjak obožavatelja okupilo se na trećem katu Arena Centra i nestrpljivo očekuju dolazak holivudske zvijezde. Mnogi sa sobom imaju Angelinine slike te se nadaju dobiti glumičin autogram. Velika je gužva

14.32 - Glumičin Audi je u Arena Centar ušao na stražnji ulaz zajedno s cijelom pratnjom

14.05 - Ukrcala se u srebrni Audi i u pratnji dva policijska i četiri crna automobila krenula prema Arena Centru. S aerodroma su izašli na službeni prolaz B

Bila je odjevena u crne hlače i svijetli kaput. U ruci je nosila veliku smeđu torbu dok je na licu imala sunčane naočale

13.58 - Angelina Jolie (36) sletjela je privatnim avionom na zagrebački aerodrom Pleso. Dok se u Sarajevu pojavila u pratnji Brada Pitta, glumica je na zagrebačku premijeru svog redateljskog prvijenca 'U zemlji krvi i meda' stigla sama

Angelina Jolie će se u Arena Centru fotografirati s fanovima. Ukoliko budete jedni od sretnika koji će pozirati s holivudskom zvijezdom pošaljite nam fotografije!
Fotografije šaljite na 099/ 2242-424 ili na reporter@24sata.hr

Premijera i domjenak bit će u Arena Centru

Svečana premijera filma bit će u Cinestaru Arena IMAX u trgovačkom centru Arena Centar na zagrebačkom Laništu. Glumica će uz pratnju glumačke ekipe filma prošetati  60 metara dugačkim crvenim tepihom prije projekcije filma u dvorani u kojoj se nalazi nešto manje od 500 mjesta

Domaćini svečanog domjenka za više od 700 uzvanika u kinu bit će HUP Zagreb d.d. i hotel Westin. Na domjenku će probrane delicije iz svih dijelova Hrvatske poslužiti gastronomski stručnjaci HUP-a Zagreb pod vodstvom šefa kuhinje hotela The Westin. Želja im je da kroz posebno pripremljen jelovnik i probrana vina požele dobrodošlicu gošći.

Nije poznato čija se imena nalaze na listi uzvanika za premijeru, no svoj dolazak s pozivnicom, kako piše Slobodna Dalmacija, potvrdila je splitska glumica Nataša Janjić. Ona je otkrila da ju je na premijeru pozvala glumica Vanesa Glođo koja glumi u filmu. 

Neće prenoćiti u Zagrebu, nakon premijere odlazi u Marseille

PR menadžerica Blitza Ivona Lušić pozvala je sve obožavatelje koji žele prisustvovati događaju da dođu u 16 sati u Cinestar Arena gdje će biti određene pozicije za obožavatelje.

Glumica će se zagrebačkoj publici pokloniti s glumcima iz filma, Zanom Marjanović, Radom Šerbedžijom, Goranom Kostićem, Vanesom Glođo, Brankom Đurićem i drugima.

Neće prenoćiti u Zagrebu. Na crvenom tepihu trebala bi se pojaviti nakon 17 sati. Svečanost će trajati do 19.15 sati, a glumica neće biti na cijeloj projekciji filma. Nakon premijere odlazi u francuski Marseille gdje su Brad i njihova djeca.

U Sarajevu je izazvala ovacije publike i zaplakala

Jolie je u Sarajevu izazvala ovacije publike nakon što je okupljene u Olimpijskoj dvorani Zetra pozdravila na njihovom materinjem jeziku. Nakon projekcije filma poklonila se publici i zaplakala.

- Sretna sam što sam ovdje. Volim Bosnu, volim vas. Hvala vam - poručila je glumica prije projekcije filma.

Od ukupno 6682 prodanih ulaznica glumica je sama kupila njih 2500 i podijelila ih članovima humanitarnih udruga i žrtvama rata koje je upoznala tijekom snimanja filma.

- Jednostavno sam osjetila da mi je ova tema bitna, a ako će to biti i jedino što ću režirati, bit ću zadovoljna.Radila sam s nevjerojatnim glumcima, koji su bili jako predani. Za njih je bilo vrlo bolno ponovno prolaziti period rata. Zaljubljena sam u ovaj dio svijeta jer sada znam ove ljude. A kada znate ljude, onda poznajete i njihovu zemlju - istaknula je tada Jolie i dodala da joj je bilo najteže uspostaviti ravnotežu u filmu jer su svi glumci s različitih strana koje su u sukobu.

Nakon premijere u Sarajevu, Brad i Angie odletjeli su u Pariz gdje su promovirali film.

Ovo je Angelinin drugi posjet Hrvatskoj

U kolovozu prošle godine na poziv prijatelja Rade Šerbedžije, koji glumi u njezinom redateljskom prvijencu, stigla je na Male Brijune i uživala u Shakespeareovoj drami 'Kralj Lear' njegovog teatra Ulysses. Došla je u pratnji sinova Madoxxa (9) i Paxa (7), a nakon predstave s glumcima se zabavljala do jutra i uživala u specijalitetima.

Prije početka predstave susrela se s predsjednikom Ivom Josipovićem i njegovom suprugom Tatjanom.

- S predsjednikom sam razgovarala o umjetnosti, o vašoj prekrasnoj zemlji te o razminiravanju koje je još uvijek veliki problem. Imam iskustva s tim. U našoj kući u Kambodži našli smo 48 nagaznih mina - izjavila je Jolie čiji je sin Maddox posvojen u toj državi te dodala da Brijune 2012. godine planira posjetiti s obitelji.

Idi na 24sata

Komentari 517

  • Totto_1 24.02.2012.

    Ako je Radetu, di je onda Stipe?

  • kaniža 22.02.2012.

    Anica Kovač je kao prvo glupa ..a ružna da i ne govorim, muškobanjasta i slično, pa će onda ona ovako glupa zasjeniti Angelinu anđela!!!! Ajme jadnico jadna! Zato je to i rekla jer misli da je najljepša, a Angelinu ne može prožvakat! Prestrašno!

  • ljudi 21.02.2012.

    Sad ona rekal dobro vece i hvala, pa treba da se narod umokri u gace. Mozemo i mi nauciti na kineskom dobro vece i hvala, sta to uopste znaci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare