To je to što me zanima!

'Death Wish': Novi film Brucea Willisa prozvan je 'fašističkim'

Filmski kritičari i stručnjaci za pop kulturu proglasili su film fašističkim djelom te filmom za 'alt-right' (termin za novu desnicu) ljude. Izgleda da priče o osveti ne pašu modernoj publici
Vidi originalni članak

Jedan od poznatijih filmova koji su snimljeni 1974. godine jest film 'Smrtonosna želja', s Charlesom Bronsonom u glavnoj ulozi. U filmu smo pratili jednog posve prosječnog građanina kako se okrutno osvećuje ubojicama svoje supruge.

Taj film ove godine dobiva svoj remake, s Bruceom Willisom u ulozi Paula Kerseya. No kako to u zadnje vrijeme često biva, ovaj je remake dočekan 'na nož'.

Nekoliko je filmskih kritičara, a i par eksperata o pop kulturi, film odmah proglasilo fašističkim djelom te filmom za 'alt-right' (termin za novu desnicu) ljude. Premda je u pitanju remake filma starog preko 40 godina, izgleda da priče o osveti danas ne leže dobro modernoj publici.

Redatelj filma, Eli Roth, još uvijek nije odgovorio na kritike svojeg filma. U kinima ćemo ga gledati krajem studenog.

- Film Elija Rotha je toliko očigledno fašistički da će alt-righteri imati erekciju prije kraja foršpana - napisao je Alan Zilberman, a je li on u pravu, odlučite vi nakon gledanja tog foršpana.

Pogledajte video

Što mislite, je li u pitanju fašističko djelo?

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 09.08.2017.

    ma samo oriđiđi, jebem ti maštu kad samo remakeove klasika rade :(

  • Michelangelo 08.08.2017.

    A kritičar se zove Alan Zilberman i pripadnik je naroda koji je porobio cijeli cvijet bankama!!

  • Papatest 07.08.2017.

    Jeli Thomphson nastupa u njemu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare