To je to što me zanima!

DeGeneres u plaču zbog dara: 'Supruga zna da volim gorile'

Ellen i Portia upoznale su se 2004. u backstageu holivudske zabave i ubrzo započele vezu. U kolovozu 2008. bila je mala ceremonija vjenčanja u njihovoj vili na Beverly Hillsu
Vidi originalni članak

Glumica Portia de Rossi (45) iznenadila je suprugu, voditeljicu Ellen DeGeneres (60) neobičnim poklonom za rođendan. Omogućila je da rezervat gorila u Ruandi nosi njezino ime, pišu američki mediji. De Rossi je odluku o poklonu otkrila u jučerašnjoj emisiji Ellen DeGeneres Show. 

- To je najljepši poklon koji sam ikada dobila - rekla je ganuta Ellen koja se kasnije i rasplakala. 

Njezina donacija Zakladi za gorile koja nosi naziv znanstvenice Dian Fossey omogućila je izgradnju stalnog rezervata u Ruandi koji će se sada zvati 'Ellen DeGeneres'. Zaklada već 50 godina štiti ugrožene planinske gorile. 

Fossey je bila američka zoologinja i zaštitnica planinskih gorila. Njezina knjiga iz 1983. 'Gorile u magli' kombinacija je istraživanja i njezine osobne priče o planinskim gorilama po kojoj je snimljen i dugometražni film.

Fossey je otišla iz Sjedinjenih Država u Afriku, u prosincu 1966. te ubrzo nakon toga započela proučavati gorile. Tijekom boravka u Ruandi u središnjoj Africi, zaljubila se u tu vrstu i posvetila život osiguravanju njihova preživljavanja. Postala je međunarodna ikona i cijenjena primatologinja istodobno vodeći beskonačnu bitku protiv krivolovaca. Zbog te je borbe Fossey vjerojatno i izgubila život, iako njezino ubojstvo iz 1985. nikad nije riješeno.

UKORILA JU Ellen uhvatila ženu da krade: 'Misliš da te nitko ne gleda...'

- Ellen je oduvijek velika obožavateljica lika i djela Dian Fossey. Dijeli Dianinu posvećenost ovoj vrsti životinja i divi se njezinu odvažnom načinu života -  rekla je De Rossi. 

DeGeneres je izjavila kako je 'jako uzbuđena' zbog prilike da surađuje s tom organizacijom, dodavši kako je De Rossi 'znala pronaći pravi poklon' za nju. Ellen DeGeneres je velika aktivistica za zaštitu prava životinja, a organizacija za zaštitu prava životinja PETA 2009. proglasila ju je 'Ženom godine'. 

Ellen i Portia upoznale su se 2004. u backstageu holivudske zabave i ubrzo započele vezu. U kolovozu 2008. bila je mala ceremonija vjenčanja u njihovoj vili na Beverly Hillsu, nedugo nakon što su istospolni brakovi proglašeni legalnima u Kaliforniji.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • CarminaBurana 03.02.2018.

    ellen show, to onaj show di se komunicira vristanjem histericnih zemskih xD...sve to pobit treba

  • retita🦋 02.02.2018.

    Kako bi se tek oduševila da joj je umjesto majmuna dala bananu!'!;)

  • 02.02.2018.

    zena voli gorile

Komentiraj...
Vidi sve komentare