To je to što me zanima!

Denis Leary: Klinci su glupi ili lijeni, nisu autistični

Američki glumac je u svojoj novoj knjizi okrivio doktore da lažno dijagnosticiraju autizam. Denis misli da se tu radi samo o tome da su djeca glupa
Vidi originalni članak

Glumac Denis Leary (51), koji se proslavio ulogom vatrogasca u "Vatrenim dečkima", nedavno je objavio svoju novu knjigu pod nazivom "Why We Suck: A Fell-Good Gudie to Staying Fat, Loud, Lazy and Stupid" u kojoj objašnjava kako je porast autističnih slučajeva kod američke djece zapravo nerealno prikazan.
- Trenutačno je primjetan veliki porast oboljele djece od autizma. No meni se čini kako ustvari nemarne majke i ambiciozni očevi samo žele objašnjenje zašto njihova djeca ne postižu uspjehe na akademskom nivou. Roditelji bacaju novce psihijatrima koji onda postavljaju dijagnoze. Živo mi se j... što ti manijaci govore jer djeca ne moraju biti autistična. Samo su glupa, ili lijena. Ili čak oboje - napisao je Denis. Nije dugo trebalo da se oglasi i Američka udruga za autizam koja odbacuje glumčeve teorije.
- Njegova tvrdnja da doktori kuju zavjeru kako bi lažno dijagnosticirali autizam je smiješna. Denisovi stavovi reflektiraju zablude o autizmu koje su vladale prije pedesetak godina - izjavio je glasnogovornik organizacije.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • tipkovnica 16.10.2008.

    A čovječe koje si ti gluposti nadrobio ...tko bi rekao da si tako glup!

Komentiraj...
Vidi sve komentare