To je to što me zanima!

Detour Acoustique u Sax-u na prvi dan proljeća!

U klubu Sax, 21.03. trenutno najveća electro acoustic pop glazbena atrakcija zagrebačkoj publici će se predstaviti u vrlo intimnom, akustičnom izdanju.
Vidi originalni članak

Nakon uspješnog koncerta u Tvornici Detourovci ponovno pripremaju posebnu koncertnu poslasticu na prvi dan proljeća. U klubu Sax, 21.03. trenutno najveća electro acoustic pop glazbena atrakcija zagrebačkoj publici će se predstaviti u vrlo intimnom, akustičnom izdanju, prilikom čega će njihovi hit singlovi 'Snijeg', 'Srce veliko', 'Daleko', 'Plešem sama' kao i pjesme starijeg datuma doživjeti izvjesne promjene u aranžmanima.

Na repertoaru će se naći i neki naslovi koje do sada nisu izvodili uživo kao i posebno odabrana cover iznenađenja. Vjerujemo da ovaj koncert nećete propustit jer radi se o grupi koja sa svojim trećim studijskim albumom 'A što ak' ja...', koji se našao na većini godišnjih top 10 lista najboljih domaćih albuma, osvaja radijske top liste, a kao završna potvrda uspješnosti su i nominacije u pet kategorija za ovogodišnji Porin i to za: Album godine, Pjesmu godine (Plešem sama), Najbolji pop album, Najbolja izvedba s vokalom (Snijeg) i Najbolja snimka. 

Kao predizvođačica nači će se mlada hvaljena glazbenica LUCE koja je već imala prilike biti gost renomiranim imenima poput Sari Renar, Meritasicama i Josipi Lisac.

Detour

Također, ovih dana Detour je snimio i video broj za svoj sedmi singl 'Nova nada' kojeg su predstavili na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu. Spot je zamišljen kao dokumentaristički insert s probe benda.
Sniman je u uvjetima bez scenske rasvjete i šminke u podrumskom prostoru za probe studija kod čuvenog Trulog. Na taj način dobiven je naturalistički, pomalo grub prikaz članova benda sa svim svojim manama, koji predstavlja kontrapunkt njihovoj dinamičnoj I veseloj izvođačkoj ulozi, što “Nova nada” zapravo i jest - gorko-slatka. 
Snimatelj je bio Jakša Jukica, a za montažu i postprodukciju slike pobrinuo se Tomislav Brđanović.
Video možete pogledati ovdje.

Idi na 24sata