To je to što me zanima!

DiCaprijevu bivšu osudili su za utaju poreza: Kazna 4 mil. kuna

Izraelske vlasi proglasile su krivim manekenku Bar Refaeli za podnošenje lažnih prijava prihoda dok je živjela u inozemstvu kako bi izbjegla platiti poreze u Izraelu
Vidi originalni članak

Izraelsku manekenku Bar Refaeli (35) proglasili su krivom za poreznu utaju, javlja BBC. Sud u Tel Avivu osudio ju je na devet mjeseci rada za opće dobro, a dužna je platiti 2,5 milijuna šekela  (638.000 eura, odnosno više od četiri milijuna kuna) novčane kazne.

POGLEDAJTE VIDEO: Prosvjedi u Izraelu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Proglasili su je krivom za podnošenje lažnih prijava prihoda dok je živjela u inozemstvu kako bi izbjegla platiti poreze u Izraelu.

Izraelski građani koji žive u inozemstvu inače nisu obvezni prijaviti svoje prihode izvan zemlje, no izraelske vlasti optužuju manekenku i  njezinu majku Tzipi Refaeli da su prijavile fiktivno boravište u inozemstvu kako bi platile manje poreza u zemlji. Tzipi su osudili na 16 mjeseci zatvora, na 2,5 milijuna šekela novčane kazne i plaćanje zaostalih poreza. Bar su prvi put uhitili u prosincu 2015. te je presudom sada završeno višegodišnje suđenje.

- U relevantnom razdoblju, Bar je bila u ranim 20-ima, radila je kao međunarodni model i nije bila uključena u financijska pitanja - izjavili su za medije njezini odvjetnici. Dodali su kako je potpisanim sporazumom o priznanju krivnje pokazano da njihova klijentica nije namjerno izbjegavala plaćanje poreza.

Dugotrajan sudski slučaj naštetio je dobro osmišljenom javnom imidžu Bar Refaeli kao neformalne ambasadorice Izraela u svijetu, iako je u rodnoj zemlji i dalje popularna TV ličnost, a prošle je godine nastupila u ulozi voditeljice izbora za pjesmu Eurovizije u Tel Avivu.

Inače, manekenka je svojedobno bila u vezi s glumcem Leonardom DiCaprijem (45). Kasnije je izazvala kontroverzu kada je izbjegla odslužiti dvije godine obveznog vojnog roka tako što se udala za prijatelja svoga oca, a zatim se od njega razvela. Naime, udane žene i trudnice oslobođene su služenja vojnog roka u Izraelu. Bar je sada u braku s izraelskom poslovnim čovjekom Adijem Ezruem (45). 

 

 


 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • sexy_trubadur 21.07.2020.

    znaci znaci ,,jer pise u mil

  • Šumarko 21.07.2020.

    Pisite u dolarima za amerikance i tako druge valute za ostale drzave a ne u kunama. 4 mil kuna ne znaci nista njima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare