To je to što me zanima!

Disney napreduje s planom: Svi animirani filmovi postaju igrani

Disney se ozbiljno bacio na razne ekranizacije svojih animiranih filmova. Kreću sa snimanjem 'Mulan', a snima se i igrani 'Kralj lavova'. Uz te filmove dolazi i 'Mač u kamenu'
Vidi originalni članak

Prošle godine je 'Kralj Arthur: Legenda o maču' napokon došao u kina, nakon nekoliko godina snimanja. No što se tiče publike, kao da i nije došao. Film je uspio zaraditi jedva 148 milijuna bruto dolara na impresivno visokih 175 milijuna troška, tako da je ostao u multimilijunskom gubitku.

No takav rezultat nije uplašio tvrtku Disney koja namjerava svoj animirani film 'Mač u kamenu' pretvoriti u igrani, navodno s redateljem Juanom Carlosom Fresnadillom na čelu projekta. U pitanju je djelo iz 1963., koje i dan danas mnogi pamte u jako dobrom svjetlu, što zbog inspirativne muzike, što zbog animacije koja je i danas posve ugodna.

Kako smo već prije pisali, Disney se ozbiljno bacio na razne ekranizacije svojih animiranih filmova. Tako su potvrdili da bi trebali krenuti sa snimanjem 'Mulan', a snima se i igrana verzija 'Kralja lavova'.

'Kralj lavova' će režirati Jon Favreu, filmaš koji već ima iskustva s ekraniziranjem takvih djela i koji je donio podosta kvalitetnu preradu filma 'Knjige o džungli'.

O vijestima vezanim za 'Mač u kamenu', 'Kralja lavova' i 'Mulan' moći ćete pravovremeno čitati u rubrici FILM.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare