To je to što me zanima!

Mickey Mouse i Snjeguljica moraju na burzu?! Disney zapeo u skupom sporu s osiguranjem

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Disney koji je poznat po svojoj 'velikodušnosti i brzi' za zaposlenike zatražio od osiguravajuće kuće Fireman troškove pokrivanja 'Drugog vala koronavirusa' i 'blagdanskih praznika' za prošlu godinu, oni odbijaju platiti
Vidi originalni članak

Osiguravajuće društvo Fireman (eng. Vatrogasci) u četvrtak je na Vrhovnom sudu u L.A.-u podnijelo tužbu protiv produkcije kuće Disney zbog nepostizanja dogovora oko plaćanja troškova nastalih tijekom pandemije. Cijena spora je zasada oko 10 milijuna dolara, kako prenosi Deadline.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Disney je zatražio od 'Vatrogasaca' sa sjedištem u Burbanku troškove pokrivanja 'Drugog vala koronavirusa' i 'blagdanskih praznika' za prošlu godinu. 'Vatrogasci' smatraju kako za ta razdoblja ne trebaju platiti, pa su podnijeli tužbu.

U tužbi navode kako su 'nakon nekoliko mjeseci mjere popustile, što je omogućilo nastavak produkcije'. Disney tvrdi kako je 'popuštanje mjera skupo koštalo jer su redovito morali testirati zaposlenike i zaražene glumce stavljati u samoizolaciju. Takva ograničenja su dovela do više isključenja i više troškova'.

A što se tiče blagdanski plaćanja, 'Vatrogasci' tvrde kako je normalno da 'filmska industrija stane na dva tjedna oko Božića i Nove godine'.

Obje stranke nisu htjele komentirati tužbu za javnost.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 02.07.2021.

    Pasko patak je mogao tu sicu izvuci od svog ujaka tvrdice koji pliva u novcu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare