To je to što me zanima!

Djeci zabranili gledati predstave Ivice Vidovića

Predstava Teatra Rugantino Ivice Vidovića, o seksualnom odgoju djece u pubertetu, naišla je na otpor ravnatelja osnovnih škola u Zagrebu
Vidi originalni članak

Iako imamo preporuku Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, ravnatelji većine osnovnih škola u Zagrebu ne žele poslati djecu da gledaju predstavu. Smatraju da nije primjerena njihovu uzrastu, kaže glumica Gordana Gadžić. Riječ je o zabavno-edukativnoj predstavi “Seks za početnike”, koju izvodi Teatar Rugantino glumca Ivice Vidovića. Predstava je namijenjena učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih te polaznicima prvih i drugih razreda srednjih škola.
- Orijentirali smo se prema našem kućnom odgoju. Pokušali smo što više pojmova iz područja seksualnosti i mladima i starijima vezati uz ljubav. Žarko želimo da seks prestane biti priča o veličini penisa ili obujmu grudi - kaže redatelj predstave Ivan Leo Lemo. Jedan od učenika koji je pogledao predstavu napisao je: “Sviđa mi se što sam na zabavan način naučio mnogo o pubertetu i seksu. Mnoga djeca imaju komplekse zbog svog izgleda i misle da nisu normalna. Na televiziji i internetu pokazuje previše pornografskih sadržaja, koji nas ničemu ne uče”. Boro Šarušić, ravnatelj OŠ Malešnica rekao nam je svoje mišljenje.
- Od Ivice Vidovića smo dobili obavijest o predstavi. Roditeljima nismo ni rekli za to jer smo smatrali da neće pristati da ju njihova djeca gledaju - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare