To je to što me zanima!

Dobrić: 'Sretna sam ako moje iskustvo može nekome pomoći'

Glumica je shvatila da je ljubav pokretač svega i najvažnija emocija. Mnoge žene najviše se dojmila njena rečenica: 'Ako ijednoj ženi pomognem izlaskom u javnost, puno sam napravila'
Vidi originalni članak

Divim se sama sebi, čudim se kako sam izdržala i uspjela. Sad kad je sve iza mene, kažem si da sam hrabra i jaka. I da sam sve to baš dobro iznijela. Treba voljeti i radovati se sitnim stvarima, a prvenstveno naučiti voljeti sebe. Zahvaliti se na životu, na tome da te ništa ne boli, da se smiješ, imaš prijatelje... Svi to zaboravljamo, a kad te nešto strefi, onda sve bude drugačije - kaže kazališna, televizijska i filmska diva Ankica Dobrić, koja danas slavi 60. rođendan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prošlo je više od godine dana otkako je prebrodila tešku zloćudnu bolest i danas je posve aktivna u svojoj profesiji. Prošle godine je odigrala ulogu u kazališnoj inscenaciji Kafkina 'Procesa', igrala je u RTL-ovoj seriji 'Pogrešan čovjek', žirirala je predstave na 'Gumbekovim danima'... U međuvremenu su joj se izoštrila čula, lakše filtrira i anticipira svijet. 

Teški trenuci koje je proživjela učvrstili su njezinu ionako snažnu vjeru u ljubav, prijateljstvo i zajedništvo. Više se ne grize zbog nevažnih stvari i sitnica. Shvatila je da je ljubav pokretač svega i najvažnija emocija. Mnoge žene najviše se dojmila njena rečenica: 'Ako ijednoj ženi pomognem izlaskom u javnost, puno sam napravila'.

-  I dalje stojim iza toga. Žene mi prilaze, govore o svojim nevoljama. Najljepše od svega mi je bilo kad mi je jedna žena prišla i rekla da je pročitala kako mi je u tom periodu najviše pomogao pas. Pogodio ju je prekid s partnerom, a kad je pročitala intervju, nabavila si je istoga psa. Rekla mi je da imam pravo, da je i njoj pas pomogao - prisjetila se glumica u intervjuu za Express.

ANKICA DOBRIĆ: 'Divim se sama sebi kako sam uspjela pobijediti opaku bolest'

Naime, Ankica se nešto više od dvije godine borila s rakom dojke te se nakon 16 kemoterapija vratila na posao. Kaže da je slučajno doznala dijagnozu i sada kad razmišlja o tome, čini joj se da je to bila božja volja.

-  Grozan je osjećaj kada vam kažu tako tešku dijagnozu. Kako sam, kao i većina ljudi, radila grešku i koristila sve i svašta, ne mogu reći što je baš dobro, a što je loše, ali sad sam se s vremenom fokusirala samo na određene stvari u koje vjerujem. Silan sam novac prije trošila na sve moguće pripravke, a onda sam to svela samo na njih nekoliko - rekla je glumica kazališta Gavella. Kako kaže Ankica, koristila je uglavnom ayurvedske pripravke, odnosno prirodne preparate koji unaprjeđuju i čuvaju zdravlje, a sastoje od kombinacija raznih biljaka. Porijeklom su iz Indije, a pomažu u pročišćavanju i formiranju krvi te povećanju proteina metabolizma. 

Glumici je u liječenju pomogao i iscjelitelj Zoran Bračika jer joj je tijelo bilo iscrpljeno nakon kemoterapija i nije mogla jesti. Kako kaže, nakon nekoliko odlazaka Bračiki vratila joj se i energija i apetit. 

- Nisam htjela govoriti o bolesti, nisam željela da me se doživljava kao bolesnu osobu. Sretna sam ako svojim iskustvom mogu nekome pomoći. Treba prevladati strah, misliti pozitivno, vjerovati u sebe. Važan je onkolog, ali važno je i da potražite drugo mišljenje jer pogreške se događaju u svakom poslu - kazala je glumica. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 2

  • narf 07.11.2019.

    Na prvu mi se učinila Mirjana Mikulec 😯

  • bree77 07.11.2019.

    Samo naprijed Ankica, tko bi vam dao 60.....svaka čast....

Komentiraj...
Vidi sve komentare