Obavijesti

Show

Komentari 2

Dobrić: 'Sretna sam ako moje iskustvo može nekome pomoći'

Dobrić: 'Sretna sam ako moje iskustvo može nekome pomoći'
9

Glumica je shvatila da je ljubav pokretač svega i najvažnija emocija. Mnoge žene najviše se dojmila njena rečenica: 'Ako ijednoj ženi pomognem izlaskom u javnost, puno sam napravila'

VIDEO

Divim se sama sebi, čudim se kako sam izdržala i uspjela. Sad kad je sve iza mene, kažem si da sam hrabra i jaka. I da sam sve to baš dobro iznijela. Treba voljeti i radovati se sitnim stvarima, a prvenstveno naučiti voljeti sebe. Zahvaliti se na životu, na tome da te ništa ne boli, da se smiješ, imaš prijatelje... Svi to zaboravljamo, a kad te nešto strefi, onda sve bude drugačije - kaže kazališna, televizijska i filmska diva Ankica Dobrić, koja danas slavi 60. rođendan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:10

Prošlo je više od godine dana otkako je prebrodila tešku zloćudnu bolest i danas je posve aktivna u svojoj profesiji. Prošle godine je odigrala ulogu u kazališnoj inscenaciji Kafkina 'Procesa', igrala je u RTL-ovoj seriji 'Pogrešan čovjek', žirirala je predstave na 'Gumbekovim danima'... U međuvremenu su joj se izoštrila čula, lakše filtrira i anticipira svijet. 

dobric

Teški trenuci koje je proživjela učvrstili su njezinu ionako snažnu vjeru u ljubav, prijateljstvo i zajedništvo. Više se ne grize zbog nevažnih stvari i sitnica. Shvatila je da je ljubav pokretač svega i najvažnija emocija. Mnoge žene najviše se dojmila njena rečenica: 'Ako ijednoj ženi pomognem izlaskom u javnost, puno sam napravila'.

-  I dalje stojim iza toga. Žene mi prilaze, govore o svojim nevoljama. Najljepše od svega mi je bilo kad mi je jedna žena prišla i rekla da je pročitala kako mi je u tom periodu najviše pomogao pas. Pogodio ju je prekid s partnerom, a kad je pročitala intervju, nabavila si je istoga psa. Rekla mi je da imam pravo, da je i njoj pas pomogao - prisjetila se glumica u intervjuu za Express.

'Divim se sama sebi kako sam uspjela pobijediti opaku bolest'
'Divim se sama sebi kako sam uspjela pobijediti opaku bolest'

Naime, Ankica se nešto više od dvije godine borila s rakom dojke te se nakon 16 kemoterapija vratila na posao. Kaže da je slučajno doznala dijagnozu i sada kad razmišlja o tome, čini joj se da je to bila božja volja.

-  Grozan je osjećaj kada vam kažu tako tešku dijagnozu. Kako sam, kao i većina ljudi, radila grešku i koristila sve i svašta, ne mogu reći što je baš dobro, a što je loše, ali sad sam se s vremenom fokusirala samo na određene stvari u koje vjerujem. Silan sam novac prije trošila na sve moguće pripravke, a onda sam to svela samo na njih nekoliko - rekla je glumica kazališta Gavella. Kako kaže Ankica, koristila je uglavnom ayurvedske pripravke, odnosno prirodne preparate koji unaprjeđuju i čuvaju zdravlje, a sastoje od kombinacija raznih biljaka. Porijeklom su iz Indije, a pomažu u pročišćavanju i formiranju krvi te povećanju proteina metabolizma. 

dobric

Glumici je u liječenju pomogao i iscjelitelj Zoran Bračika jer joj je tijelo bilo iscrpljeno nakon kemoterapija i nije mogla jesti. Kako kaže, nakon nekoliko odlazaka Bračiki vratila joj se i energija i apetit. 

- Nisam htjela govoriti o bolesti, nisam željela da me se doživljava kao bolesnu osobu. Sretna sam ako svojim iskustvom mogu nekome pomoći. Treba prevladati strah, misliti pozitivno, vjerovati u sebe. Važan je onkolog, ali važno je i da potražite drugo mišljenje jer pogreške se događaju u svakom poslu - kazala je glumica. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

16:11
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu