To je to što me zanima!

Doležal zapjevala o menopauzi: Podijelila sam svoje iskustvo...

Radnja nas na početku odvodi u jedan trgovački centar, na odjel donjeg rublja, gdje se susreću četiri žene - poduzetnica, hipijevka, domaćica i reality zvijezda...
Vidi originalni članak

Prema istraživanjima američkih sveučilišta, svaki dan u menopauzu uđe 6000 žena. Tamo se pridružuju ukupno 1,7 milijardi žena koje se otprije nalaze u menopauzi. O ovom biološkom stanju žena progovara mjuzikl 'Menopauza', koji je nastao u SAD-u, a proširio se cijelim svijetom. Do ovog trenutka ga je pogledao više od 15 milijuna ljudi, a sad stiže i u Hrvatsku. Predstava govori o starenju, suočavanju sa strahovima, odnosu žena i muškaraca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Radnja nas na početku odvodi u jedan trgovački centar, na odjel donjeg rublja, gdje se susreću četiri žene - poduzetnica, hipijevka, domaćica i reality zvijezda... Predstava uključuje i brojne glazbene hitove iz 60-ih, 70-ih i 80-ih, a u glavnim ulogama u hrvatskoj inačici su Sanja Doležal, Salome, Arijana Čulina i Karmela Vukov Colić, dok je redateljica Nina Kleflin

-  Jako sam se razveselila kada su me pozvali da se pridružim svojim dragim kolegicama i prijateljicama u mjuziklu 'Menopauza'. Već na prvom razgovoru s redateljicom Ninom Kleflin, shvatila sam kako je to topla, duhovita, ali i dirljiva priča o četiri naizgled potpuno različite žene, koje povezuje upravo životni period promjene u kojoj se nalaze. I nas četiri, uz Ninu, podijelile smo svoja iskustva koja smo prošle ili prolazimo. Uz puno smijeha, malo suza, pjesmu i ples, nadam se da ćemo svima koji će nas doći vidjeti malo demistificirati „ludilo“ hormona kroz koje sve mi prolazimo, kad-tad – rekla je Sanja Doležal.

- Presretna sam da se vraćam u svoju domovinu s mjuziklom 'Menopauza'. Čekala sam dugo da se vratim, ali kažu da nikada nije kasno. Moja draga prijateljica i naša redateljica Nina Kleflin s kojom sam već surađivala u slovenskom izdanju mjuzikla me je pozvala da u svojoj ulozi zvijezde reality showa budem glumica i u ovoj postavi u Hrvatskoj. Jako sam počašćena da ću surađivati s predivnim damama, mojim kolegicama na sceni. Nini i producentima sam iznimno zahvalna što su mi ukazali  povjerenje. Jako se veselim jer znam da ću s pozornice dijeliti lijek za publiku - a to je smije - objasnila je Salome.

- Dođe svakoj ženi taj trenutak u kojem joj se učini da život samo teče kroz prste, da je nešto propustila, nešto bespovratno izgubila, kad se osjeti baš sama. A onda podigne pogled i ugleda prijateljicu, istomišljenicu, sestru blizanku... Ovo je predstava baš o tim trenucima i tim ženama. Ovo je priča o meni, tebi, o nama.  I vrijedi je pogledati. Sretna sam i počašćena što sam dio ekipe koja će je ispričati: Sanja Doležal, Arijana Čulina, Salome i ja, predvođene divnom Ninom Kleflin. Mi smo se, pripremajući predstavu, i zabavljale i dobro upoznale i zbližile. I jedva čekamo upoznati i vas! - poručila je Karmela Vukov Colić.

- Drago mi je da me za ovaj projekt pozvala Nina Kleflin, s kojom sam  se srela na nekim zajedničkim predstavama još prije više od dvadeset godina. Posebno mi je drago da je ovaj put to mjuzikl koji sam oduvijek htjela raditi i posebno sam vesela da je tu u Zagrebu, budući da nemam često priliku igrati ovdje u teatru. Drago mi je da je tako jedan pozitivan ansambl s kojim radim. Zahvaljujem se njima i cijelom timu na ukazanom povjerenju. Nadam se da će to biti spektakl! - rekla je Arijana Čulina.

Redateljica Nina Kleflin uoči ovog mjuzikla kaže:

- Režirala sam ovu predstavu i u Sloveniji gdje je postigla veliki uspjeh. U samo jednoj sezoni igrana je više od stotinu puta pred prepunim gledalištima širom Slovenije, a igra se i dalje. I ovdje predviđam da će publika voljeti predstavu, a posebno zbog sjajnih dama koje nastupaju. Rođene za scenu, zanimljive i duhovite, energične i karizmatične, moje su glumice pravi uzor kako preboditi menopauzu. I kako prigrliti život sa svime što nosi. Osobno i u svojim ulogama one dokazuju da se ljubav uvijek isplati, a kad te životni udarci malo zaljuljaju  - treba zaplesati. I zapjevati. Gladajte nas, mi tek dolazimo!

Svečana premijera održat će se 24.10.2019. u kino dvorani zagrebačkog Studentskog centra.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA':

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 15

  • MOC JE U ZNANJU 27.09.2019.

    Evo jedan lep tekst na istu temu :"Ne plašite se žena u zrelim godinama. Nisu one ni tetke, ni babe, ni smaračice, ne smrdi im koža na starost (i to sam čula), ni polovnjače, niti im je prošlo vreme za sve. Stigma je svuda oko nas, a pogotovo za žene koje su prevalile četrdesetu, pedesetu. Opšte je uverenje da su te žene nigde. Ne mogu da rađaju, kao da već nisu, ne mogu da zasnivaju porodicu, ko kaže, neće ih niko, baš da vidim. Nisu retki problemi na poslu, a tu je i seksualna diskriminacija, pa se nazivaju "dražesnim milfovima". I onda, kada se pojavi "starica" od pedeset i kusur koja izgleda kao avion i ultra je uspešna, svi padnu u nesvest od čuđenja kako je moguće. Hoćete da izlistam spisak tih žena ili možete sami?Žene prave famu možda i više od muškaraca. Pa ok, svako iz svoje glave. Ali neka bude baš tako, iz sopstvene glave, a ne iz opštih uverenja. Ono što sam videla kao zaključak je da su žene u zrelim godinama tople, zabavne, opuštene, sigurne, ostvarene, nežne, zanimljive, empatične, pouzdane i oslanjaju se isključivo na sebe. I udate i razvedene. Sa ženama u zrelim godinama nema manipulacije. Nema šanse. E, između ostalog i zato hvala Bogu na godinama, a i sve naredne su dobrodošle."

  • plik 27.09.2019.

    geriatrics strike again...

  • jo2hn8ny 27.09.2019.

    A jednu o PMS-u?

Komentiraj...
Vidi sve komentare