To je to što me zanima!

Doris je zaštitno lice kampanje 'Obitelj na more, pas na ulicu?'

Glumici se kampanja odmah svidjela jer joj je veoma važno da se podigne svijest javnosti kad su životinje u pitanju. Napuštanje životinja za nju je neodgovoran čin
Vidi originalni članak

Doris Pinčić, zvijezda Larinog izbora te psi Mala i Toro, zaštitna su lica ovogodišnje kampanje 'Obitelj na more, a pas na ulicu?' kojoj je cilj osvješćivanje javnosti o problemu napuštanja životinja te apeliranja na udomljavanje napuštenih životinja umjesto njihove kupnje. U sklopu kampanje tijekom ljetnih mjeseci u Zagrebu, Varaždinu, Koprivnici, Osijeku, Vukovaru, Puli, Rijeci, Rovinju, Opatiji, Poreču, Splitu, Šibeniku, Zadru i Dubrovniku i drugim gradovima bit će postavljeni plakati s jasnom porukom građanima da udomljavaju napuštene životinje.

- Ideja kampanje 'Obitelj na more, a pas na ulicu?' odmah mi se svidjela jer smatram da su upravo edukativne kampanje kao što je ova iznimno važne u podizanju svijesti javnosti te u sprječavanju nastanka problema. Životinje nisu predmeti koje koristimo i odbacujemo kada nam više nisu zanimljivi, to su živa bića i dužnost nam je brinuti se za njih. Napuštanje je sramotan i neodgovoran čin koji je kažnjiv zakonom, a životinje ne treba kupovati već udomljavati kako bismo im pružili novi dom i priliku za sretan život - rekla je Doris Pinčić prilikom snimanja kampanje.

Prekrasni psići koji s plakata pozivaju na udomljavanje samo su neke od brojnih napuštenih životinja smještenih u Skloništu za nezbrinute životinje grada Zagreba u Dumovcu. Mala, vesela jednoipolgodišnja križanka pekinezera, još uvijek čeka udomitelja, dok je sve osobito bolno pogodila vijest da je Tora, najmanje crno štene u psećem dječjem vrtiću Dumovca, usmrtila veterinarska inspekcija u svojem nedavnom ubojitom pohodu. Ova kampanja, osim pozitivne i vedre poruke koju šalje, svake godine rezultira i uspješnim udomljenjem napuštenih životinja s plakata pa je neopisivo tužna činjenica da ovaj razigrani mališan nije dobio priliku za dom pun ljubavi i život koji je tek bio pred njim. 

'Svaka životinja zaslužuje priliku za život'

- Šokirala me je vijest o događanjima u skloništima u Dumovcu i Noinoj Arki te domovima udomitelja, a ponajviše činjenica da je i Toro, s kojim sam se fotografirala za plakat, jedna od nevinih žrtava. Nadam se da će doći do promjene rada veterinarske inspekcije, kao i da će se zabraniti ubijanje životinja u skloništima nakon 60 dana jer se problemi moraju rješavati bez ubijanja. Svaka životinja zaslužuje priliku za život - izjavila je Doris nakon što je saznala za Torovu sudbinu te dodala kako se ovogodišnjom kampanjom 'Obitelj na more, a pas na ulicu?' ujedno odaje počast Toru i drugim životinjama koje nisu dočekale udomljenje te poziva građane da podrže skloništa koja ne ubijaju životinje i otvore vrata svojeg doma za napuštenoga psa ili mačku. 

Zbog životinja pozirali i Marko Tolja, Mario Valentić, Tatjana Jurić....

Potporom kampanji 'Obitelj na more, a pas na ulicu?' Doris Pinčić pridružila se Mirni Maras i Mariju Valentiću, Marku Tolji, Franki Batelić, Gali Svilan, Anđeli Ramljak, Tatjani Jurić, Nikolini Pišek i Maji Vučić, koji su prethodnih godina pozvali građane da udomljuju životinje i da ih ne napuštaju te da se odgovorno ponašaju prema njima. Kampanju je u suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo grada Zagreba pokrenula udruga Prijatelj životinja.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • zrinka_2012 29.06.2012.

    ajme doris šta te izretuširali..... plastični ten

  • mila 19 28.06.2012.

    bogati će ih kupovat pa ostavljat,a siromašni udomljavat!ma jeli ili su sve to ljubitelji pasa?

  • Loviatar00000 28.06.2012.

    ne mogu vjerovat da to ljudi rade, nas je s nama isao na svako ljetovanje, naravno nismo mogli ici kud smo htjeli, prilagodili smo se njemu jer nam je bio clan obitelji

Komentiraj...
Vidi sve komentare