To je to što me zanima!

Drago Diklić raspjevao Lisinski: Prodavale se i dodatne ulaznice

Da bih se u životu mogao 'ozbiljnije' baviti glazbom, shvatio sam još na vlastitoj maturalnoj zabavi na Ribnjaku. Muzičari su se isprva zgražali kad bih dolazio na plesnjake, prisjetio se glazbenik
Vidi originalni članak

Jedan od najvećih hrvatskih umjetnika zabavne glazbe Drago Diklić (81) jučer je u dvorani Vatroslav Lisinski imao koncert povodom 65. obljetnice umjetničkog rada 'Zagreb je najljepši grad'.

Autor popularnih pjesama 'Još samo večeras', 'Opet si plakala', 'Gde si sad moj prijatel', 'Vse bum zapil' i mnogih drugih imao je samostalni koncert uz kvartet zagrebačkih glazbenika: Julije Njikoš  – klavir, Ante Gelo – gitara, Mladen Baraković – bas i Josip Cvitanović – bubnjevi.

- Svaki pravi umjetnik uvijek ima tremu. Uvijek se brineš kako će ispasti. Međutim, s mojim dečkima, s takvim muzikantima koji su najbolji u zemlji, nikad nema problema - rekao je Drago za Jutarnji list

65 GODINA KARIJERE Drago Diklić: 'Mojoj ženi nije bilo lako pokraj obožavateljica'

Uz melodije koje se danas ne slušaju često, bio je to sadržajan koncert. Zbog velikog interesa publike, u prodaju su puštene dodatne ulaznice za podij. 

- Da bih se u životu mogao 'ozbiljnije' baviti glazbom, shvatio sam još na vlastitoj maturalnoj zabavi na Ribnjaku. Svirao nam je jedan dobar zabavni orkestar koji je izvodio popularni jazz. S njima je bio Jimmy Stanić, pjevao je veliki hit, pjesmu 'Mladi poštar'. Jako mi se svidjelo to što su ti dečki izvodili. S violine sam nakon toga brže-bolje prešao na posuđeni trombon i saksofon, a muzičari su se zgražali kad bih ja tako dolazio na plesnjake. Govorili bi: 'Evo ga, opet je došao onaj fiktivac, opet će htjeti svirati'. Otuda nadimak Fiko - ispričao je Drago.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA':

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare