To je to što me zanima!

Dujmić: Fosili su prošlost, sad je važno kako nastaviti dalje...

Skladatelj je htio da oproštajna turneja nakon 45 godina postojanja benda bude na visokoj razini. U Beograd nije otišao jer, kako sam kaže, ondje nema što tražiti
Vidi originalni članak

Sjedim u kvartovskom kafiću, svi me začuđeno gledaju, ali nemam za čime žaliti. Pjesme su da se izvode, a ne da stoje u ladicama. Dao Bog da ih što više sviraju, rekao je Rajko Dujmić (60) dan nakon što su ga kolege iz Novih fosila izbacile iz benda.

Sanja Doležal (51), Marinko Colnago (72) i Vladimir Kočiš Zec (66) rekli su da više ne mogu raditi s Rajkom jer već tridesetak godina vodi bitku s ovisnošću. To je, dodali su, i bio razlog raspada benda početkom devedesetih. Rajko nije želio govoriti loše o bivšim kolegama.

- Važno je kako nastaviti dalje. Nije mi namjera ponižavati frizerske salone, ali neću biti materijal tračevima u takvim mjestima. Znate onu narodnu: ‘Kad čačkaš po dreku, on još više smrdi’ - rekao je Dujmić.

Dodao je da svaka priča ima svoj kraj, a na koncert u Beograd nije otišao jer ondje nema što tražiti, a i kod kuće ionako ima previše obaveza. Prve pjesme koje je Dujmić napisao za fosile bile su “Sanjaj me” i “Da te ne volim” 1972. u Poreču. Do ulaska u bend svirao je orgulje u rock operi “Gubec beg”, trećoj rock operi koja je postavljena u svijetu. Kako je veliki obožavatelj duhovne glazbe, budućnost ga, ističe, ne brine. Rajko kaže kako ga je nedavno jako iscrpio rad na glazbi za novi hrvatski film i da je četiri puta završio na Hitnoj pomoći zbog astme koja mu se vratila. Bolest ga ipak ne koči u planovima.

- Gibonni i ja radimo na CD-u s duhovnom glazbom. Velika mi je želja napisati i misu za mlade - kaže Dujmić koji je već skladao duhovnu pjesmu “Moja ljubav si ti”.

Ima Porina za životno djelo, njegova pjesma “Rock Me Baby” jedina je hrvatska pobjednica na Eurosongu. Izbacivanje iz benda ga je iznimno pogodilo, no pomirio se s tim jer, kaže, da je i to život.

- Imam mnogo trka u nogama i to mi daje kondorova krila. Nisam nekakav kolibrić. Teško se dižem, no kad se dignem, ostajem na visini. Ne brinite za mene, bit ću ja dobro - rekao je Rajko Dujmić.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • big mama big tata 29.10.2014.

    Zašto ne objavite dokaz da je zaista srbin. Rajko ima veliko srce i dušu. Žalosno je što se bavite njegovim životom na tako ružan način, narkoman-alkoholičar. On je javna osoba pa svatko ima pravo srati po njemu kao da je javni wc. U svemu je najžalosnije što to isto rade i Sanja, Zec i Marinko. Možda se desi da sav novac koji zarade moraju trošiti na ljekove, jer i oni imaju dijagnozu kad se ovako ponašaju. Možda ne bi bilo loše da i oni odu na koji dan u Vrapče.

  • 27.10.2014.

    e moj crni Rajko!

  • SonjaLegac 26.10.2014.

    narkić.......vrlo jednostavno

Komentiraj...
Vidi sve komentare