To je to što me zanima!

Dvoboj u Splitu: Seve će igrati šah s prvakom G. Kasparovom

'ŠAH UZ ŠKOLU' Bivši šahovski svjetski prvak Gari Kasparov odmjerit će 21. srpnja na Prokurativama snage sa Severinom, Kerumom, Igorom Štimcem, S. Božićem...
Vidi originalni članak

Ruski šahovski velemajstor Gari Kasparov (49) na splitskim će Prokurativama 21. srpnja izazvati na dvoboj Severinu, gradonačelnika Željka Keruma i predsjednika Ivu Josipovića, piše Slobodna Dalmacija. No osim s njima, nekadašnji šahovski svjetski prvak zaigrat će i s Igorom Štimcem, alpinistom Stipom Božićem i drugima.

Jedan od organizatora sportsko-društvenog događaja, fotoreporter Feđa Klarić, otkrio je da je Severina oduševljeno prihvatila poziv.

To će biti njezino prvo službeno pojavljivanje u rodnom Splitu otkako je u veljači rodila sina. U igri će joj asistirati zaručnik Milan Popović (46).

- Manifestacija se odvija pod motom 'Šah uz školu', a njezin cilj je dodatno motivirati djecu da se uključe u ovu igru. Po najnovijim istraživanjima, dokazano je da u igranju šaha aktivno sudjeluju obje strane mozga, za razliku od većine drugih aktivnosti, a što maksimalno pridonosi dječjem razvoju. Kasparov je veliki promotor ove ideje, koju će podržati i brojni poznati - otkrio je organizator Zlatko Klarić.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Faustina009 13.07.2012.

    Gari će im garant malo popuštati :-)) jer u protivnom bi ih matirao u roku od 5 minuta..Da ne otiđi izbedirani i u depri, sigurnno im bud emalo popustio da se može zabaljati sa njima :-)) Ovime nikoga ne podcjenjujem, ali Gari je velemasjtor u šahu i njemu je to kao nekome ispeći jaje..

  • soso0015 13.07.2012.

    seve ce biti ispod stola zaduzena je za kasparovu glavnu figuru

  • SmackThat 13.07.2012.

    Skup najvećih hrvatskih umova Kerum, Ševerina, Štico-palica,...

Komentiraj...
Vidi sve komentare