To je to što me zanima!

Dvojica glazbenika tvrde da im je Ed Sheeran ukrao pjesmu

Dva američka glazbenika sudskim putem traže od Eda Sheraana odštetu od 20 milijuna dolara ili oko 150 milijuna kuna, tvrdeći da je ukrao temelj njihove pjesme za svoj hit 'Photograph'
Vidi originalni članak

Dva američka glazbenika sudskim putem traže od Eda Sheerana odštetu od 20 milijuna dolara ili oko 150 milijuna kuna, tvrdeći da je ukrao temelj njihove pjesme za svoj hit 'Photograph'. Martin Harrington i Thomas Leonard donose notne zapise i slijed akorda kojim dokazuju veliku sličnost s njihovom pjesmom, 'Amazing', koju je izveo jedan od natjecatelja na X factoru, 2010. godine.Obje pjesme pogledajte ispod teksta pa zaključite sami.

Tužitelji su ustvrdili da je u Sheeranovoj pjesmi čak 39 istih nota kao u njihovom hitu, te da je sličnost očita i površnom slušatelju. Inače Sheeranov je singl prodan u svijetu u više od 3 i pol milijuna primjeraka, a pojavljuje se i kao glazbena podloga u filmu 'Me Before You'. U tužbi se tvrdi da je Sheeran, objavljujući 'Photograph', znao da koristi glazbeni uzorak tuđe pjesme. 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare