To je to što me zanima!

Egipat će oporezivati blogere i youtubere koji imaju godišnju zaradu veću od 27 tisuća eura

Porezni dužnosnik je na državnoj televiziji izjavio da je njegova služba u kontaktu s tehnološkim kompanijama, pa je tako spomenuo Facebook i YouTube, kako bi identificirali proizvođače sadržaja koji donose prihod
Vidi originalni članak

Egipat je objavio da planira oporezivati blogere i druge youtubere, zanimanja koja dosad nisu bila regulirana, što je u nedjelju podiglo buru na mreži u toj arapskoj zemlji s najvećim brojem stanovnika koja je veoma sklona društvenim mrežama.

POGLEDAJTE VIDEO 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Porezna služba ministarstva financija pozvala je u subotu u priopćenju "blogere i youtubere" da prijave svoje prihode ako su "u godinu dana zaradili 500.000 egipatskih funta i više", ili više od 27.000 eura.

Porezni dužnosnik je na državnoj televiziji izjavio da je njegova služba u kontaktu s tehnološkim kompanijama, pa je tako spomenuo Facebook i YouTube, kako bi identificirali proizvođače sadržaja koji donose prihod.

PROMO Oni su top hrvatski influenceri!

Egipat, najnaseljenija arapska zemlja sa 102 milijuna stanovnika, ima gotovo 60 milijuna korisnika interneta, među kojima je 49 milijuna prijavljeno na društvenim mrežama, navodi mrežna stranica DataReportal.

POGLEDAJTE SPOT POLKAHOLIKA:

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 09051959ve 27.09.2021.

    Ove youtubere treba zakonom zabraniti, kada čujem kakve gluposti govore, a djeca u njih gledaju kao u Boga i to su im još i nekakvi idoli, slabo mi dođe.

  • Kamilica77 26.09.2021.

    Pa zamisli da Badrićku ideš oporeizavt, stvarno će morati u kunpire. 

  • badr hari 26.09.2021.

    pa i treba ako oporezuju lutriju i kladionicu ljudi koji tamo dižu pare trebaju i ovo samo što bi trebalo barem 79%oporezivati njih

Komentiraj...
Vidi sve komentare