To je to što me zanima!

Elena voli pobjeđivati: Svaka ti čast, ići ćeš na svaki stres test

Ponosna sam na sebe jer sam pobijedila s jednim naizgled jednostavnim jelom, kazala je Elena nakon pobjede te tako zaradila prednost u sljedećem izazovu
Vidi originalni članak

Elena je još jedanput pokazala žiriju kako je u stanju osim ukusnog jela prezentirati im i lijepo ukrašen tanjur te je tako trijumfirala završivši izazov. 

„Svaka ti čast, konačno! Hvala Bogu! To je to! To sam očekivao od tebe! Od sad ideš u svaki stres test, trebalo – ne trebalo“ poručio joj je Dino.

„Ponosna sam na sebe jer sam pobijedila s jednim naizgled jednostavnim jelom!“ kazala je Elena nakon pobjede te tako zaradila prednost u sljedećem izazovu. 

Pred kandidatima je bio izazov Kutija iznenađenja, ali u malo izmijenjenoj varijanti

Ovoga puta i žiri je imao kutije u kojima su se nalazile glavne namirnice koje su kandidati mijenjali za minimalno pet namirnica iz svoje kutije. Nakon prvog izazova, uslijedila je druga po redu Gastroakademija u kojoj su Andrej i Dino pokazali natjecateljima kako kuhati i što spremiti s namirnicama koje su svi izbjegavali.

Osim Elene, koja je pobijedila u prvom izazovu, žiri je još izdvojio kao najbolje Antu i Dinu.

Iako su njihova jela izdvojena kao najbolja, Anti je žiri ipak prigovorio da su mu žabe koje je pekao suhe, a Dini je Dino kazao kako joj je tanjur lijep premda okusi na njemu nisu ispravni na što je Dina komentirala: „Na kraju nešto fali, nešto ne valja s tim ukusima, a što, recite mi što? Ja ne znam, meni je bilo to ukusno i baš mi je pasalo.“

Sličan problem sa žabama imao je i Josip koji ih je prepekao. Kako je kazao da uvijek njegova majka u kući priprema žablje krake, na kraju je zaključio: „Mama će reći: sine, gledaj i uči!“

Ivino jelo žiri nije trebao posebno komentirati, samo je istaknuo da joj je jako ukusno, kao i Zvjezdanino te Ivanino kojoj je Andrej poručio: „Ovo je jako ukusno, ali ja još i dalje čekam da ti počneš kuhati!“, a također je i Martini rekao kako ona može bolje, a Dinov komentar je bio da je njezin kare daleko najbolji kojega je probao u zadnje vrijeme.

Dario ni ovoga puta nije uspio pogoditi aktualnu godinu. 

„Dario, što? Prešli smo iz osamdesetih u 19. .stoljeće?“ uputio mu je Dino kritiku na što je Dario komentirao: „Ja ne mogu kontra svog jela, ja sam zadovoljan sa svojim jelom i zadovoljni su moji kolege koji su ga probali i rekli su: Dario ti si u 2015. godini, tako da je meni to dovoljno!“

Premda se Oskar nadao kako će mu žiri pohvaliti jelo, kušanje je završilo Dinovim komentarom: 

„Jedino dobro što si napravio je da ti se bataci nisu posušili. Točka. To je sve.“ 

Iako su u proteklim emisijama uvijek dobro kuhali, ovog puta ni Ratko, ni Robert a ni Mišel nisu pretjerano očarali žiri svojim jelom.

Prije novih izazova, kandidati su mogli malo odmoriti od stresa. Sva njihova pažnja bila je usmjerena na upijanje novih znanja iz kulinarstva od vrhunskih chefova Dina Galvagna i Andreja Barbierija u još jednoj Gastroakademiji u nizu. „Izgledi tanjura su fenomenalni. Za doći do tog nivoa, ja sam tek sad u 18. stoljeću, znači moram pičit još tri stoljeća naprijed! 

Oni toliko jednostavno slažu tanjure da je to nešto nevjerojatno“ kazao je Dario pun dojmova a Iva je na kraju zaključila: „Gastroakademija je danas bila pun pogodak jer svakome je dalo puno novih ideja.“

Novi kulinarski izazovi očekuju kandidate u sljedećoj emisiji. 

Tko će svoje kuhanje podići na viši nivo, tko će ga sniziti, a tko će izgubiti utrku za trećim hrvatskim MasterChefom ne propustite pogledati već sutra u novoj epizodi MasterChef Hrvatska od 22 sata na Novoj TV!

Idi na 24sata

Komentari 25

  • LebronPetrovic 19.04.2015.

    Za mene je vrh kuharstva kad kuhar okreće ćevape i u drugoj ruci drži cigaretu. A ujedno je i konobar. Sve ostalo je dekadencija u ovoj napaćenoj zemlji.

  • muskarac 18.04.2015.

    jel to ona elena koja samo place? svaki pu kad bi okrenila program neka je plakala -_-

  • MarkoPetkovic Thompson 18.04.2015.

    Po komentarima vidim da ljudi nisu upučeni što je zapravo Masterchef, Masterchef nije izmišljen da bude zabavni show nego ozbiljan projektu kojem članovi žiria kao profesionalni kuhari pokušavaju naučiti i prikazati kandidatima ozbiljnost, kreativnost i ponašanje kuhara u kuhinji. Jer posao profesionalnog kuhara nije zabava nego ozbiljan posao. Kao što znate da večina prijašnjih kandidata iz prijašnjih sezona su danas kuhari u vrhunskim restoranima. A da žiri nije ovako strog od kandidata u budučnosti nebi bilo ništa. A kada vidite u gastroakademiji kako profesionalni kuhari rade ozbiljno svoj posao odmah bi shvatili bit profesionalnog kuhara. Gledao sa inačice Masterchefa u drugim zemljama niti u jednoj nisam vidio da je žiri blag prema kandidatima. Zato vi koji kometnitare da Masterchef nije dobar i neznam što ne vi nemate pojima što je masterchef.

Komentiraj...
Vidi sve komentare