To je to što me zanima!

Elizabeta II u tajnosti 'otvorila vrata' Ukrajincima? Želi pomoći onima koji su pobjegli od rata

Kako izvještavaju britanski mediji, u njihovu zemlju do sada je stiglo gotovo 54 tisuće ukrajinskih izbjeglica, a kraljevska obitelj će im, uz političare i poslovne čelnike, pomoći pronaći smještaj
Vidi originalni članak

Kraljica Elizabeta II (96) i kraljevska obitelj u tajnosti su 'otvorili vrata' Ukrajinskim izbjeglicama, piše Daily Mail

POGLEDAJTE VIDEO 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Još uvijek se ne zna jesu li samo financirali njihov boravak u Velikoj Britaniji ili su ih pustili da borave na nekom od zemljišta koje posjeduju. 

Izvor blizak kraljevskoj obitelji tvrdi da su se članovi složili da će napraviti nešto za ljude koji su nakon ruske invazije izbjegli iz Ukrajine. Iako su do sada donirali pozamašni iznos kako bi pomogli ukrajinskim obiteljima, nikakve informacije ne žele dijeliti s javnosti.

Kako izvještavaju britanski mediji, u njihovu zemlju do sada je stiglo gotovo 54 tisuće ukrajinskih izbjeglica, a kraljevska obitelj će im, uz političare i poslovne čelnike, pomoći pronaći smještaj i osigurati sredstva za život. Naime, iz Ukrajine je od početka ruske invazije izbjeglo čak šest milijuna ljudi. 

BEZ NAJAVE Kraljica Elizabeta neočekivano stigla na otvaranje željezničke linije koja nosi njeno ime

Britanski tabloid Express prenio je službenu izjavu iz Buckinghamske palače u kojoj su potvrdili da su se članovi kraljevske obitelji uključili u brojne projekte, ali nisu željeli otkriti koje. 

I sama kraljica poslala je poruku podrške Ukrajini kada se nedavno na svečanosti pojavila u žuto plavoj modnoj kombinaciji. Uz to navodno i često naručuje cvijeće za dvorac u iste dvije boje, odnosno bojama ukrajinske zastave.

- Te stvari se ne događaju slučajno - rekao je izvor blizak dvoru. 

VRATILI SE DOMA VIDEO Fanovi Kalush Orkestra na granici dočekali pobjednike i zapjevali njihovu pjesmu

Poruku podrške Ukrajini poslali su i princ Harry (37) i njegova supruga Meghan Markle (40) kada su tijekom igara Invictus u Nizozemskoj podržali ukrajinsku ekipu na samom otvorenju. 

- Slava Ukrajini - uzviknula je Meghan. 

Naravno, u akciji je i omiljeni kraljevski par princ William (39) i supruga Kate Middleton (40), koji su tijekom posjeta ukrajinskom kulturnom centru u Londonu ponovili da stoje iz njih.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 22.05.2022.

    admine napisi SE ttvrde zilave kurcine,

  • MòlloM 21.05.2022.

    Kornjača.

  • Snjeguljica bez patuljaka 21.05.2022.

    Nije pamet u godinama, nego u glavi....bravo Kraljice Elizabeta

Komentiraj...
Vidi sve komentare