To je to što me zanima!

EU priprema veto na seksi reklamne postere i spotove

Najnovija inicijativa, kojom se brani iskorištavanje ženskog ili muškog tijela u svrhe oglašivanja, nije još obvezatna za države članice Europske unije
Vidi originalni članak

Odbor Europske unije za prava žena predložio je Europskom parlamentu niz prijedloga i zakona koji se tiču pravila oglašavanja. Oni ne žele ništa što bi moglo žene prikazati kao seksualne objekte te zabranjuju bilo kakvo promicanje spolnih stereotipa, poput slika domaćice u kuhinji, manekenke koja reklamira donje rublje ili muškarca golog torza koji uživa u Coca-Coli. Iako iz parlamenta objašnjavaju kako ovi amandmani nisu zakonski obvezni za članice Unije, ali oni im se ipak toplo preporučaju kada je riječ o kontroliranju oglašivača. Britanska udruga Advertising Standards Authority već je počela s implementacijom ovih prijedloga te su zabranili nekoliko reklama, uključujući onu Angeline Jolie sa sačmaricom za njezin posljednji film "Wanted".

Idi na 24sata

Komentari 1

  • vagabunda 05.09.2008.

    napokon!!!!!!!!!!!! dopiz..lo mi je da mi se uza svaki proizvod serviraju i dvi cice. da podsjetimo marketinške stručnjake: gurajući ženama cice ,i to tuđe ,pod nos nećete nam prodati ništa. ako nam se gledaju cice, imamo svoje !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare