To je to što me zanima!

Evo tko su bili članovi domaćeg i stranog žirija za Doru 2024.

U nedjelju je održano finale ovogodišnje Dore, a nakon glasovanja publike i žirija pobijedio je Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna
Vidi originalni članak

U nedjelju je održano finale ovogodišnje Dore, a nakon glasovanja publike i žirija pobijedio je Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna. Od publike je Lasagna dobio čak 247 bodova, dok je od domaćeg i stranog žirija dobio 74 boda. Domaći žiri glasovao je iz četiri grada, Zagreba, Splita, Osijeka i Rijeke.

Članovi zagrebačkog žirija bili su glazbena urednica HR-a Jelena Balent, pjevačica Antonela Doko te pjevačica Ivana Kindl. Splitski žiri činili su glazbeni urednik HR Radija Split Eduard Gracin, skladatelj i glazbenik Luka Mrduljaš te pjevačica Albina Grčić.

U riječkom žiriju bili su glazbena novinarka i urednica HR-a Rijeka Vedrana Lisica Pavlović, glazbeni producent Ivan Popeskić te skladateljica Tina Vukov. Članovi osječkog žirija bili su glazbena urednica i voditeljica Marina Ban, pjevač i skladatelj Zvonimir Husnjak - Z++ te glazbeni producent Branimir Jovanovac Bani.

Osim domaćeg žirija su za natjecatelje Dore glasovali i iz četiri europske države, Njemačke, Italije, Islanda i Ukrajine. U Njemačkoj su za kandidate glasovali novinar i eurovizijski stručnjak Marcel Strober, novinarka Nela Quandt te eurovizijski stručnjak Wolfgang Merkens.

NISU GA ŠTEDJELI Twitteraši su nemilosrdni prema Lovrenu nakon izjava o Baby Lasagni. Pogledajte što mu pišu

Jedan od članova islandskog žirija bila je radijska voditeljica Lovísa Rut Kristjánsdóttir, koja je ujedno i DJ na najvećoj radio stanici na Islandu, RUV Ras 2. Uz nju je u žiriju bila i glazbenica Árný Margrét Sævarsdóttir, čiji je singl 'Part Of Me' doživio veliki uspjeh na Spotifyu- U žiriju je bio i šef islandske eurovizijske delegacije Felix Bergsson. Felix je bio poznata pop zvijezda osamdesetih, a tijekom karijere je izdao brojne albume.

Šefica talijanske eurovizijske delegacije Mariangela Borneo bila je članica talijanskog žirija. Uz nju je glasovao i Ludovico Gullifa, urednik i redatelj u zabavnom programu televizije RaiUno. Treći član žirija bila je Cinzia Marongiu, novinarka i urednica emisija Milleunadonna i Tiscali Spettacoli e Cultura. Pridružila im se i pjevačica Nausica.

Ukrajinski žiri činili su šefica ukrajinske eurovizijske delegacije Oksana Skibinska, pjevačica Svitlana Tarabarova te radijski producent Maksym Yakovenko.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • zeljezni konj 26.02.2024.

    Zasto nije bio ukljucen ziri iz Fojnice rodnog mjesta Lovrena i ziri Karlovacke sumarije kojem predsjeda tamburas Lovrenove Fate ?

  • NEPRILAGOĐEN 26.02.2024.

    Ocekujem od Plenkovica da Ukrajince upise u biracke spiske za sabor i vladu republike Hrvatske..

  • PsihoginekoIogㅤㅤ 26.02.2024.

    Mislim da bi trebalo kazneno goniti one koji našem heroju i pobjedniku Dore i budućem pobjedniku Eurosonga nisu dali najviše bodova ili mu ih nisu uopće dali 😂😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare